FILM Den kontroversiella talkshowhosten och opinionsbildaren Tucker Carlson gav tidigt sin syn på vem som ligger bakom Nord Stream-sabotaget. Carlsson beskriver läckaget som en ”miljökatastrof” som är det ”galnaste och mest destruktiva” som en amerikansk administration någonsin gjort.

Precis som så många andra har Fox News-stjärnan Tucker Carlson dragit slutsatsen att inget pekar på att Ryssland ligger bakom sabaotaget mot Nord Stream. Istället menar Carlson att allt pekar mot Washington.

Enligt Tucker Carlson är läckagen från Nord Stream-ledningarna ”toxiska fält av bubblor” och påpekar att naturgas till 90 procent består av metangas, något som USA:s president Joe Biden flera gånger sagt är den mest bidragande faktorn till klimatförändringar.

Carlson påpekar som många andra också att Biden tydligt hotat med att ”ta ut Nord Stream 2” ifall Ryssland invaderar Ukraina. Ironin i att Biden, som satsat miljarder för att bekämpa metangas från ”fisande kor” nu startat ett av historiens största enskilda utsläpp av metangas har inte gått Carlson förbi. Han beskriver sabotaget som ett ”ojämförligt skoningslöst dåd” och det ”galnaste, mest destruktiva som en amerikansk administration någonsin gjort”.

Men enligt Carlson är det egentligen inte förvånande om man tänker efter, med tanke på att Bidens administration bara kan förstöra.

— De bara förstör, de bygger inget. Inte en enda sak. De förstör allt från statyer, till konstitutionen och nu energiinfrastrukturer.

Slutligen konstaterar Carlson att detta innebär att USA är i krig med världens främsta kärnvapenmakt och ställer sig frågan vad Washington kan vänta sig som svar. Enligt Carlsson finns det gott om känsliga infrastrukturer som lätt skulle kunna saboteras av Ryssland med förödande konsekvenser för USA.