GLOBALISM Den ökända globalistjudinnan och amerikanska viceministern Victoria Nuland hyllade nyligen sabotaget mot Nord Stream. ”Ett erkännande om direkt amerikansk inblandning”, hävdar nu Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

Victoria Nuland är en av USA:s mest ökända nekokonservativa judinnor och har pekats ut som arkitekten bakom både den så kallade Maidan-kuppen i Ukraina 2014 samt det nuvarande kriget i landet.

Idag är hon biträdande utrikesminister för politiska frågor i Joe Bidens regim. Det var i egenskap av detta som hon förra veckan hyllade sabotaget mot Nord Stream som skedde i somras.

— Precis som du är jag, och jag tror hela [Biden]-administrationen är, väldigt tacksam över att Nord Stream 2 nu är, som du själv uttryckte det, metallskrot nere på havets botten, svarade hon senatorn Ted Cruz under en utfrågning i den amerikanska senaten.

Läckt telefonsamtal från 2014 där VIctoria Nuland detaljplanerar den nya Kiev-regimen tillsammans med USA:s ambassadör i Ukraina.

Att Nord Stream 2 skulle tas ur bruk om Ryssland invaderade Ukraina utlovades av president Biden ett par veckor innan kriget började.

— Om Ryssland invaderar, det vill säga att stridsvagnar eller trupper korsar Ukrainas gräns, så kommer det inte längre att finnas en Nordstream 2. Vi kommer att göra slut på den, bedyrade Biden under en pressträff den 7 februari förra året.

"Bevis på direkt inblandning av USA"

I en intervju i rysk tv säger nu Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att Nulands utspel är ett erkännande om amerikansk inblandning i sabotaget mot de rysk-tyska gasledningarna. I västmedia skriver man att utrikesministern pekar ut USA ”helt utan bevis”, men Lavrov uppger att Kreml håller på att sätta samman en rapport med bevis man hittat – inte bara på USA:s inblandning i Nord Stream-attackerna utan även annat, såsom de amerikanska biolabben i Ukraina som Washington delvis har erkänt.

— Ur vår synvinkel är det så att ju effektivare vi kan förklara vad som händer i det geopolitiska spelet desto snabbare kan världen börja förstå att detta [hur USA manipulerar andra länder] måste få ett slut, säger Lavrov i intervjun.

— Och det måste få ett slut när alla kan se hur de har försökt sätta stopp för… Eller inte försök utan den envisa västliga linjen, med USA i ledningen, om att försäkra sig om att konflikten i Ukraina aldrig tar slut, fortsätter han.

Det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova drar en liknande slutsats.

”Nulands uttalanden är ett bevis på Biden-administrationens godkännande av terroristattacken som förstörde civil infrastruktur, samt bevis på Washingtons motiv i undermineringen av global energisäkerhet”, skriver Zakharova i sin Telegramkanal, som citeras av den ryska nyhetsbyrån TASS.

Tyskland har börjat acceptera att Nord Stream kan ha saboterats av allierade

I en artikel i brittiska The TImes framgår det att högt uppsatta politiker i Tyskland nu har börjat acceptera att deras gasledningar kan ha bombats av en allierad stat med syfte att ”skylla attacken på Ryssland”.

I artikeln ondgör sig tidningen över bristen på öppenhet i utredningarna om attackerna, som man menar kan leda till ”farliga konspirationsteorier” och ”vilda spekulationer”.

— Detta var en omfattande attack på infrastruktur, det är märkligt att vi har fått reda på så väldigt lite, säger en anonym analytiker till tidningen.

Även om man inte officiellt har kommit fram till någon misstänkt i de tyska, svenska och danska utredningarna har det via regimtrogen västmedia framkommit att dådet ska skyllas på Ryssland. Men i The Times artikel framgår det att åtminstone den tyska utredningen fortfarande inte har kunnat hitta något övertygande bevis på rysk inblandning.

I Tyskland har både utrikesministeriet och ekonomiministeriet tidigare vägrat lämna ut information som man sitter på om sabotaget till en oppositionspolitiker i det federala parlamentets säkerhetsutskott. Man hänvisade då till att informationen potentiellt skulle kunna skada Tysklands relationer till allierade länders underrättelsetjänster om den läckte.

”Den efterfrågade informationen påverkar alltså hemliga intressen som kräver ett sådant skydd att det väger tyngre än den parlamentariska rätten att få ut information”, har man exempelvis skrivit som svar till en informationsförfrågan från vänsterparlamentarikern Sahra Wagenknecht.