MEDIA Foxikonen Tucker Carlsson får lämna kanalen. Samtidigt får Don Lemon lämna CNN.

Den kände programledaren Tucker Carlson lämnar Fox News efter en lång karriär på tv-kanalen. I ett pressmeddelande meddelar Fox att de och Carlson kommit överens om att ”gå skilda vägar”. Nyheten kommer efter en uppmärksammad rättegång där Fox News anklagats för att medvetet sprida lögner om valfusk på bästa sändningstid. Carlson riskerades att kallas in som vittne i rättegången, men den ställdes in i sista stund och Fox News måste nu betala motsvarande 8,1 miljarder svenska kronor till rösträkningsföretaget Dominion.

Tucker Carlson kom till Fox News 2009 och har sedan 2016 lett det populära programmet ”Tucker Carlson Tonight”. Fox har inte angett någon specifik orsak till att Carlson nu lämnar, men beskedet beskrivs som ”chockerande” och ”häpnadsväckande” i amerikanska medier.

Några timmar efter Fox News meddelande om Carlsons avsked så annonserade CNN att deras programledare och nyhetsankare Don Lemon också lämnar. Liksom i fallet hos Fox så ska CNN och Lemon också ha kommit överens om att ”gå skilda vägar”. Lemon uttrycker besvikelse över beslutet att lämna i ett bittert pressmeddelande.