SOCIALA MEDIER Det brittiska statliga TV-bolaget BBC ligger i konflikt med Twitters ägare Elon Musk. Detta efter att plattformen märkt dem på samma sätt som bland annat ryska RT.

En konflikt har uppstått mellan Twitter-vd:n Elon Musk och det brittiska public service-bolaget BBC. Orsaken är att Twitter har stämplat BBC som ”regeringsfinansierad media”, vilket har väckt ilska och indignation hos den brittiska nyhetsorganisationen.

I en kommentar till CNN skriver BBC att de är oberoende och alltid har varit det. De påpekar också att de finansieras av den brittiska allmänheten genom licensavgiften, vilket innebär att de inte är direkt kontrollerade av regeringen.

Twitter har tidigare använt samma märkning om nyhetskällor som Russia Today och kinesiska Xinhua, vilka båda är under strikt statlig kontroll. Men när de använde samma märkning om USA:s public service-bolag NPR tidigare denna vecka, ändrade de senare märkningen till ”regeringsfinansierad” efter att NPR hade protesterat.

Det är fortfarande oklart vad Twitter menar med ”regeringsfinansierad media” och varför de använder denna märkning. BBC och Twitter diskuterar frågan och försöker hitta en lösning på problemet så snabbt som möjligt.