IT Enligt ett israelisk säkerhetsföretag har inloggningsuppgifter till 235 miljoner Twitterkonton publicerats på ett forum för hackare. De som ligger bakom intrånget ska tidigare ha erbjudit Elon Musk att köpa informationen.

RT uppger att 235 miljoner Twitterkonton har hackats och fått sina uppgifter publicerade på ett forum. Man hänvisar till säkerhetsanalytikern Alon Gal, som är medgrundare till det israeliska säkerhetsföretaget Hudson Rock.

Gal uppger att incidenten är ”en av de signifikantaste läckor jag har sett” och spår att informationen kommer att användas för vidare hackning samt nätfiske och doxning. Men detta tror han inte är den enda konsekvensen.

— Det säger sig självt att myndigheter över hela världen kommer att använda den här databasen också för att skada vår integritet på nätet ytterligare, säger Gal.

Hackarna ska ha utnyttjat en svaghet hos Twitter och fått tag i information som går tillbaka till början av 2022. Enligt uppgift ska de också ha kontaktat Elon Musk med ett erbjudande att köpa databasen för att undvika stämningar.

Twitter har i skrivande stund inte kommenterat dataläckan, men i augusti uppgav företagets nya ledning att man upptäckt en svaghet som gör att man kan komma åt ett konto ifall man känner till en e-postadress eller ett telefonnummer som kan kopplas till det.