MEDIA Tucker Carlsons video där han bekräftar intervjun med Vladimir Putin har redan visats närmare 100 miljoner gånger på X. Efter bara två dagar kan det vara det populäraste klippet i plattformens historia.

Filmklippet på X där Tucker Carlson bekräftade att han var i Moskva för att intervjua Rysslands president Vladimir Putin blev snabbt en världsnyhet. I nästan en vecka hade det ryktas om att den tidigare Fox News-programledaren befann sig i den ryska huvudstaden för just det ändamålet.

I skrivande stund har klippet visats 98 miljoner gånger, vilket kan ge en fingervisning om hur många som kommer att se på Carlsons intervju med Putin. Det finns ingen officiell statistik över vilket filmklipp som fått flest visningar under X:s (tidigare Twitters) historia. Men enligt en artikel från augusti förra året hölls rekordet för 2022 av ett klipp med den argentinske fotbollsstjärnan Lionel Messi, vilket fick 4,7 miljoner visningar på två dagar.

I ett populärt inlägg på X anges samma klipp som det mest visade någonsin på X, med totalt 19,4 miljoner visningar. Det innebär att Carlsons klipp på bara två dagar har fått nästan fyra gånger så många visningar som det tidigare rekordet.

Tucker Carlson har också laddat upp samma videoklipp på Youtube, där det i skrivande stund har 1,3 miljoner visningar.

Intervjun med Putin förväntas publicerad vid midnatt svensk tid. Kreml har bekräftat att man under fredagsmorgonen också kommer att publicera konversationen i sin helhet i textformat på både engelska och ryska.