MEDIA Efter många rykten om vad Tucker Carlson gör i Moskva har den tidigare Fox News-stjärnan nu bekräftat att han kommer att intervjua Rysslands president Vladimir Putin.

Nyligen kom uppgifter om att den tidigare Fox News-stjärnan Tucker Carlson hade synts till i Moskva. Carlsons själv har varit vag med syftet med resan, men har avslöjat att amerikansk underrättelsetjänst satt stopp för tidigare försök att intervjua Rysslands president Vladimir Putin.

Nu har Carlson gått ut på X och bekräftat att han befinner sig i Moskva för att intervjua Rysslands president, Detta blir första gången sedan Rysslands invasion av Ukraina som Putin intervjuas av västlig media.

— Det finns risker förknippade med att genomföra denna intervju, uppenbarligen. Så vi har övervägt saken noggrant i flera månader, berättar Carlson i klippet på X.

Enligt Carlson har han ändå valt att intervjua Putin eftersom det är hans jobb som journalist, och för att amerikaner ska få veta sanningen bortom propagandan i ”amerikansk” media.

— Vårt uppdrag är att informera människor. Två år in på ett krig som omformar hela världen är de flesta amerikaner inte informerade. De har ingen aning om vad som händer i den här regionen, här i Ryssland eller i Ukraina, säger Carlson.

De ”historieformade utvecklingar” som sker kring konflikten i Ukraina kommer enligt Carlson att påverka livet till och med för denna generations barnbarn. Medan stora delar av världen är helt införstådda i detta tror populationen i engelskspråkiga länder att ”allt är som vanligt”, menar Carlson.

— Deras medier är korrupta. De ljuger för sina läsare och tittare och det görs framförallt genom att utelämna saker.

Carlson menar att det inte är journalism att ensidigt hylla den ukrainska sidan i syfte att stärka landets krigspotential, vilket han anser att medier i väst uteslutande har sysslat med.

— Samtidigt som våra politiker och medier har lyft fram en utländsk ledare [Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj] som om han vore det senaste konsumtionsmärket har inte en enda västlig journalist brytt sig att intervjua presidenten för det andra landet i konflikten, Vladimir Putin.

— De flesta amerikaner har ingen aning om varför Putin invaderade Ukraina, eller vad han har för mål. De har inte ens hört hans röst. Det är fel. Amerikaner har allt rätt att veta allt om en konflikt de är inblandade i, fortsätter Carlson.

Vidare berättar Carlson att Vita huset för tre år sedan använde amerikansk underrättelsetjänst för att avlyssna på textmeddelanden mellan Carlson och hans medarbetare. Sedan läckte man uppgifterna i media för att stoppa en planerad intervju med Putin.

— Förra månaden var vi rätt säkra på att de gjorde samma sak igen, men denna gång valde vi att komma till Moskva ändå.

Intervjun med Vladimir Putin kommer att publiceras på TuckerCarlson.com för alla att se, helt gratis. Den kommer också att postas på X och Carlson har fått ett löfte från Elon Musk själv att inte på något sätt blockera eller censurera intervjun. Carlson förväntar sig dock att intervjun kommer att censureras på alla andra plattformar.

— De fruktar information som de inte kan kontrollera. Men ni har ingen anledning att vara rädda för den. Vi uppmanar er inte att hålla med om vad Putin kan tänkas säga i intervjun. Men vi uppmanar er att se den. Du borde veta så mycket du bara kan och sedan som en fri medborgare, och inte en slav, så kan du besluta själv vad du tycker, avslutar Carlson.