CENSUR. Facebook blockerar användarna från att dela en New York Post-artikel som handlar om den marxistiska BLM-grundaren Patrisse Khan-Cullors inköp av lyxhus till en kostnad av flera miljoner dollar. Den judiskgrundade nätjätten hävdar att blockeringen beror på att innehållet ”bryter mot communityreglerna”.

BLM-grundaren Patrisse Khan-Cullors. Foto: Twitter.

Nordfront uppmärksammade i mitten av april att Patrisse Khan-Cullors – en av grundarna till BLM-rörelsen i USA och som själv uppgett att hon är marxist – kritiserades efter att hon köpt ett lyxhus i Los Angeles för 1,4 miljoner dollar.

Lyxvillan ifråga var dock inte det enda hus som svartmakt-aktivisten köpte in utan det blev allt som allt fyra lyxhus till en kostnad av 3,2 miljoner dollar.

Nu hindrar Facebook spridningen av nyheten om Khan-Cullors inköpsrunda genom att blockera användarna från att dela en nyhetsartikel i New York Post som informerar om miljonaffärerna.

När en av USA:s största oberoende politiska nyhetssidor The Hill på fredagsmorgonen försökte dela artikeln resulterade det i ett felmeddelande där det stod: ”Ditt innehåll kunde inte delas eftersom den här länken bryter mot våra communityregler”.

En talesman för Facebook uppgav till The Hill att delningen av artikeln togs bort eftersom den bröt mot företagets ”policy för integritet och personlig information”.

Blockeringen av NY Post-artikeln kommenterades även av Tucker Carlsson i hans nyhetssändning.


  • Publicerad:
    2021-04-18 13:20