USA. Medgrundaren till Black Lives Matter-rörelsen i USA, Patrisse Khan-Cullors köper ett lyxhus i Los Angeles för 1,4 miljoner dollar. Trots att BLM-rörelsen påstår sig vara förtryckta verkar det vara en lukrativ bransch. 

BLM-grundaren Patrisse Khan-Cullors. Foto: Twitter.

En av grundarna till BLM-rörelsen i USA, Patrisse Khan-Cullors, har mött kritik efter att hon köpt ett lyxhus i Los Angeles för 1,4 miljoner dollar.

Bostaden ligger i Topanga Canyon, ett område som huvudsakligen är bosatt av välbärgade vita. Fastigheten köptes av ett företag som ägs av svart makt-aktivisten, och innehåller bland annat tre sovrum och ett gästhus.

Khan-Cullors etablerade tillsammans med andra svarta aktivister BLM-rörelsen i USA efter dödsfallet av den svarta knarkaren Trayvon Martin. Sedan förra året har rörelsen fått en otrolig uppmärksamhet i media, efter det upplåsta dödsfallet av ännu en svart narkotikamissbrukare, George Floyd.

Khan-Cullors, som emellertid beskriver sig själv som marxist, anklagas nu för att ha använt pengar som donerats till henne för att köpa lyxbostaden. BLM-rörelsen i USA samlade in över 90 miljoner dollar förra året.

Aktivisten menar samtidigt att svarta är förtryckta i västvärlden.

Jag ska sluta på mitt jobb och börja med (BLM)-aktivism. Det ser mer lukrativt ut”, skriver en Twitter-användare.


  • Publicerad:
    2021-04-11 08:45