USA. Den antivita organisationen BLM fick avbryta sina kravaller i Minnesota för en man som fallit offer för dödligt polisvåld när de upptäckte att den skjutne var vit.

Det var i Burnsville i Minnesota som en bilkapare sköts till döds av efterföljande polis efter att ha hoppat ur det stulna fordonet i farten och börjat sikta ett handelsvapen på trafikanter i syfte att försöka stjäla en ny bil.

Den antivita gruppen BLM kom snabbt att samlas när de nåtts av nyheten, troligtvis för att de antog att offret för det dödliga polisvåldet var svart.

Videoklipp som publicerats på bland annat Twitter visar hur våldsvänstergruppen knäböjer tillsammans i centrala Burnsville, som är brukligt innan de inleder sina kravaller.

Kravallerna fick dock avbrytas då gruppen nåddes av informationen att mannen som sköts till döds av poliser var vit, rapporterar New York Post.

Istället ska de ha begett sig till staden Brooklyn Center, där en afrikan vid namn Daunte Wright sköts till döds tidigare i april. Detta för att fortsätta kravallerna och ”invänta mer information” om incidenten i Burnsville.


  • Publicerad:
    2021-04-20 19:00