INRIKES. ”Nazism” är ett fantasimissfoster precis som spöken, säger den världsbekante svenske träningsexperten och YouTube-profilen The Golden One.


Se videon med Marcus Follin, också känd som The Golden One. Marcus talar som vanligt på engelska för sin internationella publik.

— ”Nazister” finns inte i verkligheten, precis som spöken och häxor, säger Marcus Follin.

Marcus är känd under namnet The Golden One när han upplyser sin internationella YouTube-publik om hälsosam styrketräning och kost.

— I större delen av Europa på 1600-talet förekom häxjakter där oskyldiga kvinnor brändes på bål efter att ha blivit anklagade för att vara häxor.

Kvinnor betecknades ”häxor” för att man av ett eller annat skäl ville göra sig av med dem.

Idag kallar man oliktänkande för ”nazister” av liknande skäl, för att tysta och göra sig av med dem, menar Follin. Det kan vara hur allvarliga eller banala frågor som helst.

Som exempel lyfter Follin fram en Twitterskribent vid namn Brian Krassenstein som kallar avhållsamhet från att titta på porr och från att onanera för ”fascism” som leder till masskjutningar.

Att säga åt en nazist att inte titta på porr är som att säga till en sjuk människa att inte ta sin medicin. Vi behöver mer porr, inte mindre”, skriver Krassenstein.

— Det finns naturligtvis nationalsocialister som hänger sig åt en särskild ideologi, men det är en annan sak, säger Follin.

Att dra godtyckliga paralleller mellan ett eller annat krig och en viss vanföreställning om parterna är också ett sätt att trycka ned andra människor. Om man är glad över att Tyskland förlorade världskriget, och man kallar sig liberal, kan man då efter de allierades brandbombningar av Dresden säga att liberaler stödjer massmord på kvinnor och barn, frågar Follin retoriskt.

Systematiska våldtäkter begicks också mot tyska kvinnor av kommunister och allierade, både under och efter andra världskriget.

— Är kommunister och liberaler för massvåldtäkter på tyska kvinnor?

Om någon kallar en för nazist eller häxa blir man kallad för något som inte finns, i maktsyfte, menar Follin.


  • Publicerad:
    2018-11-12 14:05