INRIKES. Sosseministern Mikael Damberg menar att Sverige provocerar högerextremister för att landet ligger ”långt fram” med feminism och massinvandring.

Sedan förra fredagen har det haglat mer eller mindre kalla tagningar på moskéskjutningen i Nya Zeeland bland de vänsterliberala samhällskrafterna. Nu ger sig inrikesminister Mikael Damberg (S) in i leken och menar att Sveriges feministiska och antivita politik retar upp ”högerextremister”:

— Han vill få uppmärksamhet och vill att det ska diskuteras i hela världen. Sverige är provocerande för vit maktmiljöerna eftersom vi ligger långt fram när det gäller jämställdhet, mångfald och respekt för människors lika värde. Det är något vi ska vara stolta över, att de ser Sverige som något de inte gillar, säger Mikael Damberg.

Att Sverige skulle respektera ”människors lika värde” stämmer dock inte vid en närmare granskning. Bland annat använder sig landets domstolar systematiskt och helt öppet av rättsvidriga dubbla måttstockar när de dömer människor från den politiska oppositionen.

Damberg menar vidare att Säkerhetspolisen ska få laglig rätt att avlyssna och spionera på legal politisk opposition, vilket ska ge Säpo ”de verktyg de behöver för att kunna jaga och följa de här kriminella miljöerna”. Regeringen har också nyligen lagt fram förslag till en ny terrorlagstiftning som enligt judisk maktlakejen Morgan Johansson kommer att omfatta nationella organisationer.

Hur en sådan lagstiftning ska användas mot nationella organisationer i Sverige när dessa inte bedriver någon kriminell eller terroristisk verksamhet är högst oklart.

Källa:
Inrikesminister Mikael Damberg: Sverige är provocerande för vit makt-miljöerna


  • Publicerad:
    2019-03-18 18:10