MELLANÖSTERN Irans hämndattack mot Israel efter ambassadbombningen i Damaskus kommer under torsdagen eller fredagen. Detta uppger källor i Washington till Bloomberg.

Det var förra måndagen som två generaler från Irans revolutionsgarde och ytterligare fem personer dödades i en israelisk flygattack mot Irans ambassad i Damaskus. Enligt rykten har Iran väntat på ramadans avslutande för att hämnas sionisterna.

Under onsdagen, då ramadan övergick i högtiden id al-fitr, höll Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, ett tal där han bedyrade att Israel ”måste och ska bestraffas” för dådet. Förra veckans attack är dessutom den andra bara i år där iranska toppgeneraler i Syrien har dött i israeliska attentat.

Nu rapporterar Bloomberg att en omfattande raket- eller drönarattack mot Israel väntar under de närmaste dygnen. Detta enligt källor i Washington med insyn i USA:s sionistiska utrikespolitik.

Trots att Israel attackerade iranskt territorium och trots att diplomatiska beskickningar är fredade från militära angrepp enligt Wienkonventionen har Washington återigen valt att villkorslöst ta sionisternas sida. I ett tal på onsdagen bedyrade USA:s president Joe Biden att han står bakom den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahus krigsförbrytarregim.

— Vi vill också ta itu med den iranska hotet att genomföra en betydande – de hotar att genomföra en betydande attack mot Israel. Som jag berättade för premiärminister Netanyahu är vårt åtagande att säkra Israels säkerhet mot dessa hot från Iran och dess ombud av stål. Låt mig säga det igen: Av stål – allt vi kan för att skydda Israels säkerhet, sa Biden.

Olika alternativ för hur attacken kan se ut

Israel har fått uppgifter om att attackerna kan komma att riktas mot statliga eller militära byggnader, men inte civila. Sionisterna i Tel Aviv uppges vara så oroliga över hotet att de inväntar Irans nästa drag innan de lanserar den omtalade offensiven mot Rafah i Gaza.

Enligt uppgift ska attacken antingen ske av Iran själva, eller komma från någon av landets många allierade i Mellanöstern, såsom Hizbollah i Libanon eller huthierna i Jemen. Hizbollah har sedan den israeliska invasionen och terrorbombningarna av Gaza halvhjärtat utbytt raketer med sionisterna vid Israels sydgräns. Huthierna, även kända som Ansarallah (Guds anhängare), har inriktat sig på att stoppa all sionistisk sjöfart i Röda havet.

I augusti förra året visade Iran för första gången upp en nyutvecklad hypersonisk robot, vilket är ett vapen som både USA och Israel saknar. Ifall Iran skulle använda en sådan robot finns det inget luftvärn, inte ens Israels ”Iron dome”, som kan stoppa den.

— Även om man upptäcker den kommer man inte att kunna träffa som man tänkt sig, för man vet inte banan. När den kommer ner i atmosfären och börjar manövrera rör den sig också så pass snabbt att om man skulle upptäcka den med radarstationen på backen har man otroligt kort reaktionstid, kanske två, tre minuter, har Kristoffer Danèl, förste forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), tidigare sagt i en intervju med NyTeknik.