CHATGPT Företaget Open AI, som står bakom tjänsten ChatGPT, meddelar att man kommer strukturera om i företaget. Bland annat kommer två av grundarna, Sam Altman och Greg Brockman, lämna företaget.

Grundaren och VD för Open AI, företaget som ligger bakom den framstående AI-tjänsten Chat GPT, Sam Altman, har fått sparken. Anledningen till hans avsked är ännu oklar, men enligt företagets styrelse har Altman brustit i ”uppriktighet, vilket har påverkat företagets förmåga att ta ansvar”.

I ett pressmeddelande meddelar Open AI:s styrelse att de inte längre har förtroende för Altmans ledarskap och refererar till hans bristande uppriktighet i kommunikationen. Trots detta specificerar de inte närmare vad som ligger bakom beslutet.

Altman själv kommenterar sin avgång på X och uttrycker sin kärlek till tiden på Open AI. Han lovar att dela mer information om framtiden vid ett senare tillfälle.

I samband med avskedet meddelade Open AI också att styrelseordföranden och medgrundaren Greg Brockman skulle trappa ned från sin roll men förbli inom företaget.

Dock ändrades detta senare när Brockman själv på X meddelade att han ”slutar” med anledning av dagens nyheter. Orsaken till Brockmans avgång förblir också oklar i nuläget.