MEDIA AI gör att allt färre människor behövs för att skapa media. Rasister har utnyttjat detta för att framställa indier i negativt sken.

I takt med att AI utvecklas skapas också större möjligheter att producera all möjlig media. I den här videon som måste länkas har en person eller flera använt sig av AI för att producera en bondrasistisk video med udden riktad mot indier. Videon som är över en timme lång innehåller de sämre mänskliga elementen i Indien men framställer det som att alla indier skulle utföra allt som porträtteras i filmen. Produktionen framställs med rösten av Sir David Attenborough som är världskänd för att ge berättarrösten till flera av världens mer omtalade naturdokumentärer. Antagligen försöker man använda Attenboroughs röst för att väcka associationer där indier framställs som djur.

Den som lagt upp filmen på X har användarnamnet ”Pajeets Exposed”. Pajeet är ett nedvärderande ord som är skapat på internet gentemot indier. Det är tydligt att produktionen är påverkad av internetkulturen, vilket dock inte nödvändigtvis innebär att det behöver vara västerländska bondrasister som producerat filmen – utan det skulle även kunna vara närliggande folk runtom den indiska nationen som hyser agg mot indierna som skapat filmen. Det rika videomaterialet på indiska sopberg, ätande och badande i koskit- och urin, indiska toalettvanor, våldtäktsförsök, transsexuella, nedsmutsning av städer, tidelag och indisk emigration visas förvånansvärt öppet i produktionen. Internetkulturen visas upp särskilt genom att man använder nedvärderande ord som är populära på internet och så försöker man reta upp de indiska männen genom att ett flertal gånger påstå att indiska män har små kukar. Detta skiljer sig från mer liberalt sinnade produktioner som tvärtemot sådana här videor försöker förhindra att skapa rasistiska attityder mot andra folk oavsett hur verkligheten ser ut.

AI hjälper till så att en eller ett fåtal kan skapa långa videos med en produktion som allt mer liknar vanliga dokumentärer. Att en mindre grupp människor kan göra detta och lägga upp på X med över 100 000 visningar gör att personer som vanligtvis är undantryckta från att sprida sina budskap för att de har bristande tillgång till produktionsmedlen nu allt mer får tillgång till en större grupp människors medvetande. Det återstår att se om det liberala etablissemanget kan kväsa de nya möjligheterna som dagens AI-teknik ger enskilda personer.

Varning: Filmen innehåller mycket grafiska men verkliga bilder som porträtterar indier i ett extremt negativt stereotypiskt vis, vilket vissa finner väldigt roande medan andra blir kränkta av det.

>>> Klicka här för att komma till filmen. <<<