INRIKES I veckan inleds ett samarbete mellan Polismyndigheten och 112-appen där användare ska varnas för ”skjutningar och sprängningar”. Polisen hoppas nu att appen ska leda till fler tips från allmänheten.

112-appen har lanserat en ny funktion i ett samarbete med Polismyndigheten. Från och med denna vecka kommer användare att varnas när det sker ”lokala våldsbrott”. Enligt polisen gäller det framförallt händelser kopplade till det ”grova våldet i nätverksmiljöer”, vilket är nyspråkets senaste sätt att beskriva invandrargängens terror på.

— Att ges möjligheten att nyttja 112-appen vid grova våldsbrott är ett nytt verktyg för Polismyndigheten som vi hoppas kan leda till fler tips vid jakten på gärningspersonen, förstärkt medborgardialog och ökad lagföringsförmåga, säger Peter Allheim, poliskommissarie på Noa i ett pressmeddelande.

I Stockholm kommer användare dessutom att få övrig polisinformation via appen, samt även få reda på om polisen söker tips kring händelser. Tanken är att detta stegvis ska börja implementeras även i resten av landet.