LÖGNPRESSEN Efter mordet på Mikael i Skärholmen skriver Aftonbladets Emil Arvidsson en udda artikel om problemet med gängkriminella. Han hävdar bland annat att ”småungarna som säljer knark” på hans gata alltid erbjuder att bära matkassar.

Onsdagens mord på Mikael, som sköts till döds inför sin 12-årige son efter att ha konfronterat ett invandrargäng i Skärholmen, har väckt avsky mot mångkulturen bland folket. Många vänsterliberaler och invandringsförespråkare får nu allt svårare att hantera samtidens stämningar.

En av dessa är Aftonbladets Emil Arvidsson, som i en krönika försöker reda ut hur han själv skulle reagera i Mikaels situation eftersom han menar sig också bo i ett ”utsatt område”. Enligt Arvidsson går det ”ju inte att tänka att ens grannar är farliga”. Han menar till och med att de lokala gangsters som terroriserar hans område är snälla:

Småungarna som säljer knark på min gata brukar alltid hälsa glatt, de erbjuder att bära ens matkassar och snacka om vädret. Men sen försöker de gräva ned haschet i rosenrabatten bredvid porten. Vi sitter på balkongen och gormar och blänger. Jag vill tro att jag skulle våga göra som Mikael. Men vet ärligt talat inte om jag hade orkat med en konfrontation.

I slutändan vet Arvidsson precis som alla andra vänsterliberaler inte hur problemen med invandrargängen ska kunna lösas.

”Ingen tror på att lösningen kommer från politikerna som plötsligt är här utanför. Kanske kan vi inte göra mer än Mikael. Reagera på vår omgivning. Bry oss en smula. Och alltid ta våra barn till badhuset”, skriver han.

Trots högtidliga löften i Tidöavtalet om ett ”paradigmskifte” i invandrings- och kriminalpolitiken och trots massiva inskränkningar i både fri- och rättigheter i syfte att ”bekämpa gängen” har de kriminella rasfrämlingarnas vålds- och knarkvåg fortsatt eskalera de senaste åren. Under förra året registrerades 496 ”skjutningar och sprängningar”, som invandrargängens terror ofta benämns som, vilket alltså med marginal är fler än ett våldsdåd per dag. Det är den högsta siffran sedan polisen började föra denna typ av statistik 2018.