DEN MODERNA VÄRLDEN I det hyperkapitalistiska USA är en lärare mycket mindre värd än en e-hora.

Brianna Coppage, 28, jobbade tidigare som lärare på en skola i Missouri när hon i hemlighet skapade ett konto på OnlyFans och började sälja nakenbilder där. Den dekadenta sidoverksamheten avslöjades dock snabbt och efter att skolan konfronterat henne erkände hon. När länkar till hennes OnlyFans sedan började spridas till elever via en lokal Facebook-grupp valde Coppage att självmant säga upp sig från jobbet efter att skolan först tillfälligt arbetsbefriat henne.

Det som först verkade bli en avskräckande historia om det dumma i att sprida nakenbilder av sig själv på internet vändes dock snabbt till en solskenshistoria i amerikanska medier.

Fox News var först med att i en intervju med Coppage gå ut med att hon tjänat nästan en miljon dollar på OnlyFans, trots att hon bara haft sitt konto sedan i somras. Enligt KMOV, som också intervjuat Coppage, tjänade hon tidigare bara 42 000 dollar om året, men tack vare OnlyFans har hon nu kunnat betala av alla studieskulder och billån.

— Som lärare vet jag att jag aldrig fullt ut hade kunnat betala av alla mina skulder, sa Coppage till KMOV som förklaring till varför hon ändå är nöjd med det delvis ofrivilliga karriärbytet.

Även om man avrundar summan 1 miljon neråt till 900 000 dollar blir det fortfarande över 9,5 miljoner kronor som Coppage ska ha tjänat på mindre än ett halvår, alltså mer än 1,5 miljoner kronor i månaden. En annan tidning som räknat på det hela menar att Coppage skulle ha varit tvungen att arbeta i 24 år som lärare för att kunna tjäna samma summa.

När Coppage nyligen intervjuades i en amerikansk TV-soffa jublade den liberala publiken uppmuntrande då den svarta programledaren Tamron Hall upprepade att den tidigare läraren har tjänat runt en miljon dollar på att sälja nakenbilder.

I intervjuer med etablerade medier framhåller Coppage att hon tidigare dolde sitt ansikte på OnlyFans för att elever inte skulle kunna avslöja att deras lärare var aktiv på plattformen och hon verkar också tona ner vulgariteten i det hon gör. Snabbt googlande visar dock att Coppage åtminstone sedan hon avslöjades och började tjäna stora pengar på sin OnlyFans har övergått till att producera regelrätt porr i eget namn, vilket hon även är öppen med i presentationen på OnlyFans.

Varken Fox News eller andra medier som återupprepat de fantastiska uppgifterna verkar ha granskat Coppages påståenden om sina inkomster, varför siffrorna bör tas med en nypa salt. Den genomsnittliga kvinnan som viker ut sig på plattformen beräknas bara tjäna runt 1500 kr i månaden och många tjänar mindre än så.

OnlyFans majoritetsägare är juden Leonid Radvinsky, som föddes i Odessa i Ukraina men numera bor och är verksam i USA. Radvinskys företag tar 20% av alla intäkter som kvinnorna som säljer sig via OnlyFans tjänar in.