MÅNGKULTUREN. På torsdagskvällen stormade cirka 50 unga muslimer St. Antoniuskyrkan och skrek Allahu akbar medan de vandaliserade inredningen.

Den helige Antonius kyrka i Wien, Österrike. Foto: Thomas Ledl, CC BY-SA 3.0 AT.

På torsdagen rapporterade österrikiska medier att islamistiska jihadistiser gjorde upplopp i Wien på torsdagskvällen.

Till en början samlades omkring ett tjugotal ungdomar födda i Turkiet på Reumannplatz i Wiens och ropade ”Allahu akbar”. De hade fyrverkeripjäser som de använde som vapen.

Polisen upplöste snabbt gruppen, men lugnet skulle bara vara en kort stund: Enligt Philosophia Perennis hade ungturkarna inspirerats av en islamistisk video som cirkulerar, vilken kräver fler upplopp i ”de otrognas” länder.

Gruppen som efter en stund hade växt till ett femtiotal personer stormade den katolska Antoniuskyrkan  vid Antonsplatz och återupptog sitt skanderande med Allahu akbar

Rasfrämlingarna gick där inne lös på inredningen, i synnerhet dopfunten och biktstolarna.

En kyrkopräst rapporteras ha larmat polisen när muslimerna attackerade kyrkan, men rasfrämlingarna hade givit sig av när polisen kom dit. Övervakningskameror spelade dock in vad som hände.

Heute.at skrev att attacken organiserats via sociala medier:

Utredarna från det konstitutionella skyddet antar för närvarande att kyrkans inkräktare är en grupp turkiska ungdomar som tidigare hade organiserat sig via sociala medier och samlats i Reumannplatz nästan två timmar före händelsen.

Det är inte första gången detta jihadistiska ungdomsgäng går lös på stan. Konstitutionella skyddets utredare misstänker att detta är samma grupp av ”fanatiska turkiska islamister” som har varit aktiv och begått brott i flera månader, bland annat vad som kallas ”ideologiskt motiverat fysiskt våld”.

Österrikes inrikesminister Karl Nehammer från österrikiska folkpartiet (ÖVP) har redan reagerat på händelsen och meddelat att de vill ”skydda det kristna samfundet med all sin styrka”.

På grund av de islamistiska slagorden antas det att det finns ett samband med konflikten om Muhammedkarikatyrer som påstås ha visats för en skolklass i Frankrike under en lektion som handlade om yttrandefrihet.

Dr Manfred Haimbuchner, vice guvernör i övre Österrike och biträdande chef för FPÖ, kommenterade på fredagen följande om attacken mot den anrika kyrkan:

I nästan 20 år har en våg av islamistisk terror och våld rullat över vår kontinent och Europa, och Europa är inte i stånd att hitta en gemensamt och beslutsam respons som inte begränsas till tomma ord, utan att vidta konkreta och långtgående åtgärder för att skydda EU-medborgarna. Detta tillstånd är oacceptabelt och det är bara en tidsfråga innan Österrike kommer att påverkas i mycket större utsträckning.

Judiska freds- och människorättsorganisationer som normalt förespråkar mångkultur och så kallad integration i Wien har hittills varit tysta om den inträffade attacken på den kristna kyrkan.


  • Publicerad:
    2020-10-31 11:32