PEDOFILI. Åtal har väckts mot en 54-årig man boendes i Göteborg. Enligt åtalet har han begått hundratals sexuella övergrepp och arrangerat gruppvåldtäkt av ett barn.

En 54-åring boendes i Göteborg åtalas för grova våldtäkter mot ett barn. Foto: Pixabay.com

Den 30 juni inkom en stämingsansökan till Örebro tingsrätt, rörande ett mycket stort antal sexuella övergrepp mot ett barn. En 54-årig man, som numera bor i Lindome utanför Göteborg, har enligt stämningsansökan begått cirka 200 fall av grova våldtäkter under perioden 1 januari 2009 till 31 augusti 2013, mot en person som var yngre än 15 år gammal.

Om man tar hänsyn till tidsperioden kan det innebära att det utpekade brottsoffret kan ha varit kring 11 år gammal om övergreppen upphört först då denne var kring 15 år, men offret kan även ha varit yngre än så.

Bland de övergrepp som räknas upp ingår ett mycket stort antal övergrepp beståendes av oralsex, men även övergrepp beståendes av penetration med fingrar och föremål. Även övergrepp av betydligt grövre och mer sadistisk karaktär ingår i åtalet:

— NN har av MGM [misstänkt gärningsman, reds anm.] blivit bunden i en säng för att därefter av MGM utsättas för sexuella lekar/handlingar genom att tvingas till att få en [censur] uppstoppad i [censur] vid cirka 5 tillfällen.

— MGM har vid minst ett tiotal gånger urinerat på NNs nakna kropp och även som förmått denne att vid några tillfällen slicka i sig hans avföring.

Värst av allt verkar vara att gruppvåldtäkter ska ha förekommit:

MGM har dessutom vid sammanlagt två tillfällen tillsammans med annan/andra personer aktivt arrangerat sexuella övergrepp mot NN enligt följande;

— Vid ett tillfälle har han tillsammans med en annan man förmått NN att tåla och utföra en oral sexuell handling med denne,

— Vid ett tillfälle på en parkeringsplats har han tillsammans med tre andra män förmått NN att tåla och utföra orala sexuella handlingar samt utsättas för att få två av dessa mäns penisar intryckta i [censur].

Beskrivs som ”sexuellt gränslös” av vittnen
Bevisningen består enligt stämningsansökan till stor del av vittnesmål från målsäganden om de övergrepp som nämnts, men även av vittnesmål från andra personer som ger stöd åt anklagelserna.

En kvinna, ”Vittne 1”, som målsäganden tidigare under våren berättat om övergreppen har lämnat sitt vittnesmål, men även personer som haft med den åtalade mannen att göra. Från stämningsansökan:

Förhör med vittnena ”Vittne 2” och ”Vittne 3” att höras angående deras kännedom och kontakter med MGM, i huvudsak till styrkande att denne är och har varit sexuellt gränslös och synnerligen sexuellt aktiv.

Att den misstänkte mannen ska vara ”sexuellt gränslös” är också något en häktesvakt kan vittna om:

Förhör med vittnet ”Vittne 4” att höras angående sina kontakter med och iakttagelser av MGM på häktet i maj 2021, till styrkande att MGM uppvisat ett sexuellt gränslöst beteende.

Dessutom ska Rickard Skarphagen, IT-forensiker hos Örebropolisen, höras angående en stor mängd pornografiskt material och chattkonversationer med ”gränslösa sexuella undertoner” som upptäckts på ”lagringsmedia” som hittats hos den åtalade 54-åringen.

Nordfront kommer följa utvecklingen i fallet.


  • Publicerad:
    2021-07-02 21:52