UNDERSÖKNING En överväldigande majoritet Nordfronts läsare kommer inte vaccinera sig mot apkoppor. Det framgår efter en undersökning på Nordfront.

En majoritet av de som röstade i Veckans fråga, 68 procent, svarade att de inte kommer vaccinera sig mot apkoppor om det skulle bli lika stort som covid eftersom de anser att det är lika mycket fake som covid.

Ytterligare 16 procent skulle avvakta till sista stund. 5 procent vet inte om de skulle vaccinera sig. Endast 8 procent skulle vaccinera sig, där 4 procent angav att deras umgänge gör att de kan drabbas, och 3 procent litar på de som styr. Slutligen angav 3 procent andra skäl.

Såhär såg Veckans fråga ut:

Sjukdomen apkoppor konstaterades för första gången i landet Kongo på 1970-talet men har först under de senaste decennierna på allvar spridits i Västafrika. I Europa har sjukdomen spridits mellan män som har sex med andra män.

Smittan spreds 2022 efter de olika så kallade Pride-festivalerna och man påbörjade en vaccination av homosexuella män.

Monkeypox cases have been disproportionately reported among men who have sex with men, prompting health authorities to expand vaccine access to people at high risk.

NBC News

Nu varnar media för att viruset kan ha muterat och blivit luftburet. Det kan återigen bli en fråga om massvaccinationer för Sveriges befolkning.

Kommer du själv vaccinera dig mot apkoppor om det blir lika stort som covid?  Diskutera gärna i Nordfronts fristående chatt på Telegram.

Kommer du vaccinera dig mot apkoppor om det blir lika stort som covid?

  • Nej, detta är lika mycket fake som covid (68,46%, 1096 röster)
  • Nej, jag kommer avvakta till sista stund (15,87%, 254 röster)
  • Jag vet inte (5%, 80 röster)
  • Ja, mitt umgänge gör att jag kan drabbas (4,12%, 66 röster)
  • Ja, jag litar på de som styr (3,44%, 55 röster)
  • Annat (3,12%, 50 röster)
  • Totalt 1601 röster.

Frågan avslutades 2024-08-25. Det går inte längre att rösta.