SVERIGE En vänsterpartistisk politiker har förlorat sitt lärarjobb och uppmanats avgå från sina politiska uppdrag. Detta efter att han avslöjats för att kritisera judisk makt.

I Landskrona har en kommunpolitiker från Vänsterpartiet uppmanats att avgå efter att han enligt Aftonbladet har ”spridit judehat och konspirationsteorier och hyllat terrorister”. Den sparkade vid namn Ali Hadrous har bland annat ha pratat om att USA och andra länder styrs av judar, den judisk-sionistiska lobbyn samt pratat om den israeliska ockupationsmaktens ”soldater” för ”Hitlers arvingar”.

— Jag kände inte till att det var så här illa. Det är bra att ni har uppmärksammat det här, säger Jesper Sahlén, ordförande för Vänsterpartiet Skåne.

Idag har han fråntagits sin tjänst som lärare med omedelbar verkan. Landskronas stadsdirektör Pernilla Anderberg säger också att man ska starta en utredning kring de framkomna uppgifterna. Anderberg säger också att beslutet om Hadrous avskedning gäller åtminstone fram tills att utredningen är avslutad.