POLITIK Sverigedemokraterna har avvisat förslagen från regeringens sjukförsäkringsutredning och meddelar att de inte kommer att genomföras.

Sverigedemokraterna (SD) har avvisat förslagen från regeringens sjukförsäkringsutredning och meddelar att dessa inte kommer att genomföras. Beslutet kom efter budgetförhandlingar mellan SD och regeringen inför nästa år, enligt rapporter från tidningen Arbetet.

Regeringens sjukförsäkringsutredning, som presenterades i april i år, föreslog en återgång till striktare krav för sjukförsäkringen, efter att den tidigare socialdemokratiska regeringen infört lättnader under perioden 2020–2022. Ett av förslagen innebar att återinföra de strängare kraven för att få sjukpenning efter dag 180.

Sverigedemokraterna har dock, genom sin gruppledare Linda Lindberg, klargjort att de anser att förslagen är olämpliga och har lyckats förhindra att de genomförs i budgetförhandlingarna.

Lindberg framhåller att Sverigedemokraterna varit tydliga med sin ståndpunkt gentemot regeringens förslag och att de nu fått gehör för sin linje i frågan.