BROTT En man i övre tonåren dömdes i vintras av tingsrätten till tre års fängelse för att ha våldtagit en tjej, men Göta hovrätt har nu friat honom helt. Hovrätten bedömer att även om tjejens berättelse är trovärdig och det är bevisat att hon inte deltog frivilligt i flera sexuella handlingar, har åklagaren inte kunnat bevisa att mannen hade uppsåt till brott.

I vintras dömde tingsrätten en man i övre tonåren för våldtäkt, han dömdes då till tre års fängelse. Mannen hade enligt rätten våldtagit en tonårstjej i hennes föräldrars bostad i Växjö och han dömdes även att betala 215 000 kronor i skadestånd.

Tingsrätten anser att den utsatta tjejen lämnade en mycket trovärdig berättelse om händelseförloppet.

”Sekretess A har upprepade gånger både verbalt och genom sitt agerande visat att hon inte deltog frivilligt och XX (killen) har trots det därefter flera gånger utfört sexuella handlingar”, skrev tingsrätten i den fällande domen.

Nu har även Göta hovrätt tagit upp fallet, och de väljer att fria mannen helt. Även hovrätten anser att tjejens berättelse är trovärdig och det anses vara bevisat att hon inte deltog frivilligt i flera av de sexuella handlingarna. Enligt domstolen har åklagaren dock inte bevisat att mannen hade uppsåt till brott och han frias därför helt.