MUSIK I veckan nåddes vi av nyheten att Iron Maidens första sångare gått bort. Med veckans låt hedras Paul Di’Annos insats på det legendariska bandets första två album.

Iron Maiden är ett band som grundades i London 1975. Bandet räknades in i ”New wawe of british heavy metal” som är en lös benämning på ett antal brittiska band som slog igenom i början på 80-talet. Banden kombinerade det råa tunga ljudet med 70-talets heavy metal med punk och skapade en stil som var lite snabbare och lite mer aggressiv.

I måndags nåddes vi av nyheten att Paul Di’Anno, sångare på Iron Maidens två första album har gått bort. Di’Anno hade en väldigt aggressiv framtoning både i scenspråk och i sången. Den första självbetitlade skivan med just namnet ”Iron Maiden” blev snabbt en klassiker.

Tyvärr fick Paul sparken från bandet, enligt den officiella historien för alkohol- och drogproblem. Han ersattes på det tredje albumet av den mer bombastiske och teatraliske sångaren Bruce Dickinson.

Veckans låt, ”Phantom Of The Opera” från Maidens första album framförs av bandet på det legendariska konserthuset The Rainbow i London. Medverkar gör även en annan bandmedlem som gått hädan, trummisen Clive Burr som sedermera kom att ersättas av Nicko McBrain på det fjärde albumet

Paul Di’Anno19582024.