UTRIKES. Miljonären John McAfee, mest känd för antivirusprogrammet med samma namn, har hittats död i en häktescell i Barcelona.

Miljonären John McAfee, känd IT-entreprenör, har hittats död i en spansk häktescell där han suttit inlåst i nästan ett år i väntan på beslut om utlämning till USA. När han hittades död hade det bara gått några timmar sedan beslut om utlämning togs.

Anledningen till att han begärts utlämnad till USA är att han är misstänkt för skatteflykt, något han kunde ha fått 30 års fängelse för om han fortfarande levt. Skattefusket ska röra bland annat inkomster McAfee haft på grund av att han talat på evenemang, sålt rättigheter till att spela in en dokumentär om hans liv samt för att ha lyft fram kryptovaluta, enligt en artikel på Daily Mail.

Enligt McAfees advokat Javier Villalba är dödsfallet ”ett resultat av ett grymt system som inte haft skäl att hålla den här mannen inlåst så länge”, något som tyder på självmord. Möjlighet att överklaga ska ha funnits, men McAfee påstås inte ha orkat med mer tid i fångenskap.


  • Publicerad:
    2021-06-24 01:25