SYDAFRIKA. I Kapstaden, Sydafrika, pågår protester där man tar till avföring som metod. Protesterna handlar om dåliga hygienförhållanden i kåkstäderna och demonstranterna protesterar genom att kasta avföring på bilar och lämna säckar med brun sörja på offentliga platser.

Demonstranter i Kapstaden

Demonstranter i Kapstaden

I Sydafrikas näst största stad Kapstaden råder det protester mot att staden inte har installerat tillräckligt många toaletter. De upprörda demonstranterna kastar avföring på bilar och lämnar säckar med brun sörja på offentliga platser. Ingen går säker och turister som besöker staden riskerar att få avföring kastat på sig.

En boende i Kapstaden ska ha sagt till tidningen Cape Argus att han inte skulle åka cabriolet med taket nere i vissa områden även om han hittills inte har stött på några avföringskastare.

Liknande protester har förekommit de senaste åren, men antalet protester ska ha ökat dramatiskt i år. Eftersom polisen har fullt upp med att stävja avföringsprotesterna finns det mindre resurser att stävja annan brottslighet. En tredjedel av polisstyrkan har avsatts för att få protesterna att upphöra.

Källa:
Illaluktande protest smetar ner bilden av Kapstaden som turistdestination


  • Publicerad:
    2013-08-13 17:17