INRIKES. Under gårdagen ska två elever i Uppsala ha ”hamnat i bråk”. Nu har film kommit ut som visar hur en elev blir stampad i ansiktet.

Vid 13-tiden på torsdagen rapporteras två elever ha ”hamnat i bråk” på en grundskola i Uppsala. Av SVT:s artikel framgår att de bägge eleverna var under 15 år och att en av dem nu misstänks för grov misshandel.

— Skadeläget är oklart, men eleven var vaken och talbar iallafall, säger polisens presstalesman Jonas Eronen till SVT.

Om misshandeln säger Eronen följande:

— Det är tillvägagångssättet som gör att vi rubricerar det som grov misshandel. Man kan vara väldigt våldsam ändå – även utan vapen. Mer än så vill jag inte säga.

Larm inkom under torsdagseftermiddagen till polisen, som snart var på plats vid skolan.

— I slutänden blir det troligen ett fall för socialtjänsten. Men sådant här ska såklart inte ske i skolmiljö, säger Jonas Eronen.

Efter misshandeln har den utpekade eleven blivit avstängd från undervisningen, dock oklart hur länge.

Film visar hur svensk stampas i ansiktet
Enligt uppgifter ska den skola det rör sig om vara Nannaskolan i centrala Uppsala. Namnet på den rasfrämling som ligger bakom misshandeln ska enligt uppgifterna vara Mohammad.

I filmen nedan ser man hur Mohammad upprepade gånger stampar en annan elev i huvudet. Nordfront vill varna för starka bilder.

Kritik mot skolledningen och media på Twitter
Användare på Twitter har uttryckt dels kritik mot medias rapportering kring händelsen och dels mot skolledningens arbete.

En användare kritiserar P4 Uppland därför att man inte berättat att det är en invandrarelev som står och stampar på en annan elevs huvud.

En annan användare uppmanar föräldrar att ta sina barn ur Nannaskolan då man från skolans sida har svårt att skapa en trygg miljö för eleverna.


  • Publicerad:
    2020-09-18 13:58