LONDON. Den brutale seriemördaren Jack the Ripper ska nu ha identifierats som juden Aaaron Kosminski. Detta visar ett DNA-prov som presenteras idag.

Jack the Ripper, världens mest kände seriemördare, utförde minst fem brutala – möjligen elva – knivmord på vad som tros ha varit prostituerade kvinnor i East London åren 1880-1891. Jack the Ripper blev känd för att att han skar av struparna på sina offer och sedan skändade kropparna genom att skära ut inre organ.

Jack the Ripper tros ha varit denne man, juden Aaaron Kosminski.

Jack the Ripper tros ha varit denne man, juden Aaaron Kosminski.

Det har länge varit en gåta vem Jack the Ripper var, men DNA-prov utförda av genetikexperten Jari Luohelainen visar nu att seriemördaren med all säkerhet var Aaaron Kosminski. Detta rapporterar tidningen Mail on Sunday, som idag presenterar den nya teorin.

Luohelainen har analyserat DNA från en sjal tillhörande en av Jack the Rippers offer, Catherine Eddowes, och det blod och den sperma som fanns på sjalen har sedan jämförts med Eddowes och Kosminskis ättlingar och visat sig stämma.

Aaaron Kosminski var en judisk invandrare från Polen som arbetade i London som frisör. Han var en av de huvudmisstänkta och har av experter bedömts som mest trolig gärningsman.

Chefen för kriminalpolisen, Sir Robert Anderson, berättar i sina memoarer att Kosminski hyste ett notoriskt hat mot kvinnor och att hans två olika adresser under tidsperioden låg intill det område där morden begicks. Kosminski pekades även ut av ett vittne, som också var judisk, under en vittneskonfrontation. Men vittnet drog tillbaka sitt vittnesmål och ska enligt Anderson ha förklarat det med att han inte ville sätta en annan jude i trubbel med polisen.

Polisen utredde i ”Whitechapel murders” elva mord i samma område. Dessa mord gick till på snarlika sätt, men polis och rättsläkare kunde bara komma överens om att fem ”kanoniska” offer mördats av Jack the Ripper, medan de sex övriga offren utreddes separat. Morden inleddes 1888 och upphörde 1891 – samma år som Aaaron Kosminski hamnade på mentalsjukhus.

Källa:
WORLD EXCLUSIVE: Jack the Ripper unmasked: How amateur sleuth used DNA breakthrough to identify Britain’s most notorious criminal 126 years after string of terrible murders


  • Publicerad:
    2014-09-07 19:15