INRIKES. Den ökända afghanaktivisten Fatemeh Khavari har blivit påkommen med att sprida ett foto från Palestina för att få Afghanistan att framstå som ”världens dödligaste land”.

Fatemeh Khavari spred ”falsk” bild på sociala medier. Foto: Zquid (CC BY-SA 4.0).

Samhällsnytt skriver idag om afghanaktivisten Fatemeh Khavari som har blivit påkommen med att sprida ett ”falskt” foto i sociala medier för att driva opinion för ensamkommande afghaner i Sverige.

Det gäller en bild av en skolklass som sörjer en dödad klasskamrat.

Khavari hävdade under tisdagen att bilden tagits ”igår”, men en bildsökning visar att bilden istället är tagen den 30 september 2018 och inte i Afghanistan utan i Gaza.

”Den här bilden säger mer än tusen ord. Han miste livet igår vid explosionen i världens dödligaste land, i Kabul. Dit utvisas människor fortfarande från Sverige trots att svenska ambassaden där, har avrått medborgarna från alla resor till Afghanistan på hemsidan”, skriver Khavari på Twitter.

Bilden föreställer alltså en palestinsk skolklass som sörjer sin saknade kamrat som dödats under en protestaktion mot Israel.

Nu rasar många på sociala medier över afghanaktivistens lögnaktiga metoder för att opinionsbilda till förmån för ensamkommande afghaner i Sverige.

Källa:
Afghanledaren spred falsk bild – ville framställa Afghanistan som ”världens dödligaste land”


  • Publicerad:
    2019-07-05 23:30