GÖTEBORG. Göteborgs-Posten rasar nu mot en kampanj för yttrandefriheten på Torslandaskolan. ”Extremism” skriver den judisk-liberala tidningen.

Under dagen har Göteborgs-Posten haft två artiklar på förstasidan om en ”påverkanskampanj” mot högstadieskolan Torslandaskolan. Anledningen är att elever genom klistermärken och sprejade budskap uppmanas att försvara sina grundlagstadgade rättigheter, såsom yttrandefriheten. På entrén fanns följande budskap:

”Vi är Nordens hopp och framtid. Låt ej era åsikter kontrolleras av lärare och föräldrar […] Unga slå tillbaka!”

Uppmaningar om att inte låta sina åsikter kontrolleras av lärare och andra vuxna med en politisk agenda är dock ”extremism” enligt Göteborgs-Posten. Enligt tidningen har yttrandefrihetskampanjer av denna typ ”koppling till radikalisering och våldsbejakande extremism”.

GP uppger att skolan kameraövervakar skolbarnen och att man nu lämnat övervakningsmaterialet till polisen.

Sedan 2015 ingår Nordlyckeskolan, Trulsegårdskolan och Torslandaskolan i Toleransprojektet. Detta projekt startades av Christer Mattsson, en lärare från Kungälv som byggt hela sin karriär på att utnyttja en tragisk dödsmisshandel i Kode 1995 för sina egna syften.

Toleransprojektet handlar om att motverka yttrandefriheten och indoktrinera skolelever att det är ”intolerant” och ”extremt” att kritisera det mångkulturella samhället.

Källor:
Skolor utsätts för våldsbejakande extremism
Så vill Torslandaskolan stoppa extremismen


  • Publicerad:
    2018-11-30 18:50