MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I söndags anordnade Näste 1 ett trevligt och välbesökt Hitlerfirande för Motståndsrörelsens medlemmar och sympatisörer.

hm 4 jb

Joakim Blixt var en av konferenciererna under söndagens tillställning.

Söndagen den 20 april 2014 anordnade Näste 1 ett firande till Adolf Hitlers ära för Motståndsrörelsens medlemmar och andra nationella kamrater.

Efter att ha samlats i norra Stockholm begav sig en bilkaravan ut till en bygdegård norr om huvudstaden som dagens firande skulle hållas i.

Lokalen var fint dekorerad dagen till ära och stämningen var på topp som vanligt när organisationskamrater och andra likasinnade samlas under mer lättsamma former. Totalt var det runt ett 40-tal som hade samlats för att fira den tyske folkledarens födelsedag.

hm 6

Julius Blomberg talar.

Dagens första punkt var ett kort föredrag av Julius Blomberg som gick under rubriken ”Myten om behovet av en massinvandring” och krossade den myten.

Nästa aktivitet var en frågesportstävling som inleddes på lagbasis och sedan avslutades med en individuell tävling inom det vinnande laget. Som ensam segrare stod slutligen Markus Nordh från Näste 1.

hm 1

Nordfront förlag var på plats och priserna till vinnarna av frågesporten kom från förlagets sortiment.

Då tiden redan hunnit ticka iväg en bit efter normala middagstider var många hungriga när middagen nu slutligen serverades. Maten som det duktiga kökslaget bjöd på till middag var gulaschsoppa och många passade på att ta en extra portion efter att alla hade fått sin första.

När alla ätit sig mätta äntrade Peter Jusztin scenen och talade om vikten av mod och offervilja. Jusztin berättade sedan om en nationell person som trots sin ringa ålder visat prov på båda dessa egenskaper bland annat vid konfrontationen i Kärrtorp och det rättsliga efterspelet till incidenten. Personen, som inte är ansluten till Motståndsrörelsen, fick därefter ta emot ett diplom samt applåder från åhörarna.

hm 2

Bilden är censurerad av juridiska skäl.

Dagen till ära hade det även bakats tårtor som pryddes av en symbol som Sveriges förrädarpolitiker förbjudit. Den generella uppfattningen vid den här tillställningen var dock att symbolen var vacker och tårtorna extremt goda.

hm 3 ob

Oscar Bergström talar.

När tårtorna hade ätits upp var det återigen dags för ett föredrag, den här gången ett föredrag som hölls av Oscar Bergström och handlade om Hitler. Bergström passade i föredraget på att bemöta de ”nationella” som påstår att nationalsocialismen är en exklusivt tysk ideologi, men huvudfokus låg vid att bemöta vissa till synes mer rimliga invändningar som ibland framförs mot Hitler och Tredje rikets agerande i olika frågor. Framför allt förklarade Bergström varför Hitler – trots att han inte önskade kriget – ändå var tvungen att anfalla Sovjet i förebyggande syfte då kommuniststaten mobiliserade sina styrkor vid den tyska gränsen samt utom tvivel ämnade attackera flera östeuropeiska länder inklusive Finland, vilket Hitler inte kunde acceptera.

Bergström gled även in på socialpolitik och sa bland annat följande:

All välfärd som vi idag tar för givet har vi Adolf Hitler och det Nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet att tacka för!

Saker som betald semester, sjukdomsersättning, barnbidrag och arbetslöshetsersättning existerade inte innan NSDAP införde det. Den svenska välfärdsstaten är direkt kopierad från NSDAP:s socialpolitiska program. […]

När Hitler kom till makten 1933 så fanns det 7 miljoner arbetslösa i Tyskland. På fyra år besegrade Hitler hela arbetslösheten.

Det sista föredraget möttes av stående ovationer och sträckta armar, ett gott betyg för Bergström som gjorde debut som föredragshållare.

hm 5 musik

När föredraget avslutades började det serveras alkohol innan Andreas Vrede från Tors vrede äntrade scenen tillsammans med Julius Blomberg för att framföra akustiska covers av låtar från flera olika nationella band.

Sammantaget kan söndagens tillställning beskrivas som väldigt lyckad och firandet gav förmodligen alla deltagare ökad kampmotivation.


  • Publicerad:
    2014-04-22 02:00