Den judiske ledaren Richard Prasquier från Frankrike räds att judarnas tid i Europa är slut. Efter de senaste diskussionerna om religiös omskärelse på småbarn ska förbjudas menar han på att om det blir ett förbud i Europa innebär det slutet på allt judiskt liv.

VARNING! Starka bilder, klicka på egen risk!

”Ni kan eftersträva ett förbud, men ni måste förstå konsekvenserna; det oundvikliga försvinnandet av judiskt liv i Europa” sa Prasquier nyligen på en konferens om religiös frihet anordnad av Europaparlamentet.

Det senaste året har flera länder i Europa antagit lagar om att omskärelse är en form av misshandel när den sker på småbarn, ofta utan bedövning, och utan medicinsk orsak. Ett distrikt i Tyskland antog lagen om förbud mot religiös omskärelse i somras och fick direkt utstå hårda påtryckningar från olika judiska organisationer i hela världen. Förbundskanslern Angela Merkel gick direkt ut till försvar för de judiska och muslimska gruppernas rätt att skada barn och hennes regering la i förra månaden fram ett lagförslag till skydd för religiösa gruppers rättighet att utföra omskärelse.

På frågan ”Varför kan inte judendomen överge en ritual som skadar barn?” från Diane Luquiser som deltog på konferensen fick hon svaren ”Det är att säga åt det judiska folket att packa sina väskor och dra” från Richard Prasquier och ”Att tillåta judiska och muslimska riter är nödvändigt för ömsesidig respekt” från rabbin Menachem Margolin som även är ledare för European Jewish Association.


  • Publicerad:
    2012-12-05 12:15