UTRIKES. I ett långt reportage med namnet ”Varför alternativhögerns kändaste kvinna försvann” berättar Lauren Southern bland annat om hur kränkt hon blev när hennes vita expojkvän ville att hon skulle lägga karriären åt sidan för att skaffa barn. Men också hur lycklig hon är efter att ha fött sin nya icke-vita pojkväns barn.

Lauren Southern. Foto: Public domain.

Den judiske journalisten Daniel Lombroso har följt den tidigare invandringskritiska Youtubestjärnan Lauren Southern sedan 2017. Bland annat för hans dokumentär ”Whte Noise”, som handlar om den amerikanska alternativhögern. I ett långt reportage i The Atlantic med rubriken Why the Alt-Right’s Most Famous Woman Disappeared berättar han mer om sin tid tillsammans med den kanadensiska blondinen, som en gång i tiden var en av den så kallade ”alt light”-rörelsens största Internet-sensationer.

Ville inte bilda familj med sin vita pojkvän
I reportaget beskrivs hur Daniel Lombroso följde med Lauren och hennes vita pojkvän George Hutcheson på ett restaurangbesök. Hutcheson beskrivs som en ”karikatyr av ariska ideal”, att hans ”fashy frisyr” och ”soldatlika ansikte” gav honom en ”teutonisk aura”. I artikeln ironiseras också över att han inte vill äta mat som kommer från icke-vita länder, varför det är svårt för paret att hitta en restaurang som passar.

Under middagen berättar Lauren Southern för honom att hon vill gå över till att göra långfilmer, varpå han säger att det är alla européers plikt att reproducera.

— Det var ett väldigt kyligt sätt att uttrycka det på, svarar Lauren som inte vill ge upp sin karriär som Youtubekändis för moderskapet ännu.

Hon beklagar sig också över att ha blivit kallad för ”trad thott” [en kvinna som predikar traditionella värderingar samtidigt som hon anspelar på sin sexualitet. reds. anm.], något hon bestämt förnekar. Samtidigt säger hon att ”du ser liksom tjejer göra politiska videor och om de trycker upp sina bröst får de 500 000 extra visningar, det är clickbait, det fungerar”.

2017 kom hon också att publicera ett Youtubeklipp där hon förklarade varför hon inte var gift, som svar på trad thott-kritiken:

Även om hon förnekar att hon själv har sålt sitt budskap med sin sexualitet, medger hon att hon ”aldrig låter sig fotas utan smink”. Mycket av reportaget handlar också om hur hon får oanständiga inviter från män inom alternativhögern och galna stalkers som är sexuellt besatta av henne. Det verkar som att en aldrig sinande ström av män skrivit meddelanden med alltifrån komplimanger till förfrågningar om sex.

Samtidigt framgår det hur mycket pengar hon tjänade under sin tid som Youtubestjärna, ungefär motsvarande 60 000 kronor i månaden i bara donationer från sina huvudsakligen manliga följare. Samt att hon njöt av sitt kändisskap.

— Man blir hög av alla dessa likes på Youtube, när du får alla dessa delningar och när alla dessa människor pratar med dig. Det är en galen upplevelse och känsla som jag aldrig förberett mig psykologiskt för, berättar Lauren för den judiske reportern.


Lauren Southern i Daniel Lombrosos nya dokumentär ”White Noise”.

”Ras är inte allt”
2018 avslöjar Southern för Lombroso att hon träffat en ny man. Han är katolik, men inte vit.

— Ras är inte allt. Det som är viktigt är lycka, inte ras, förklarar Southern.

Det har också framkommit att det inte är första gången Lauren Southern haft en icke-vit pojkvän.

På internet cirkulerar också ett filmklipp som verkar vara Lauren Southern liggandes onykter i en säng med vad som ser ut som en transa.

Dessutom framgår det i intervjun att kameramannen och regissören bakom hennes uppmärksammade dokumentärfilm Borderless var två brittiska bögar som ”dejtat” varandra i fem år. Det var när Lambroso upptäckte detta som han också för första gången fick träffa Lauren Southerns nya pojkvän. Denne ska direkt ha sagt att han vill vara anonym, varpå Lambroso skriver:

Southern tillade att jag var förbjuden att skriva något om hans specifika etnicitet, i ett försök att ta kontroll över en detalj som hon redan avslöjat. Senare förtydligade hon i ett SMS att hon inte ville använda honom som rekvisita för att samla ”icke-rasist-poäng”. Detta var sann kärlek, trots allt.

Det framgår inte vilken etnicitet han verkligen tillhör, förutom att han är halvasiat. Idag är hon gift med samma icke-vita man, vars barn hon även har fött. För honom valde hon också att lägga ner sin Youtube-karriär.

Enligt artikeln handlar hennes flesta kvällar numera om att ”laga mat med ’gubben'” och titta på Netflix.

— Jag kunde inte vara lyckligare, berättar Lauren om livet med sin icke-vita man.

Men hennes lugna hemmaliv borta från rampljuset har inte blivit permanent. Nu har hon flyttat till Australien med sin nya familj, där hon jobbar med en ny film som ska ”nyansera den politiska diskussionen”. Och än idag kan hennes till största delen manliga fans donera pengar till henne via tjänsten SubscribeStar, där de som skänker mer än 250 dollar i månaden får vara med i ”Red Carpet Club”. Förutom att dessa får ta del av hennes ”livechatter” varje månad, exklusiva livesändningar där hon pratar om sin nya film och få sitt namn i dokumentärens tacklista får de ett personligt webbkamerasamtal med henne en gång i månaden.

”Seriöst, detta är ett stort stöd för vilket pågående projekt som helst, plus att om vi skulle råka vara i din stad skulle vi älska om du kom och drack en öl med filmcrewet”, skriver hon till sina ”Red Carpet”-donatörer.

Endast via Subscribestar tjänar Lauren Southern idag 2 765 dollar i månaden, motsvarande ungefär 25 000 kronor.

På fråga vilket råd hon har till kvinnor som vill söka sig till alternativhögern svarar hon:

— Gör det inte!


  • Publicerad:
    2020-10-19 09:20