INRIKES. Efter mycket stök i områden i Trollhättan har nu Liberalerna lämnat in flertalet motioner som de tror ska ”lösa” problemen. Motionerna handlar bland annat om att införa slöjförbud, utökad kameraövervakning samt att förbjuda politiska symboler.

På senaste tiden har Kronogården och Sylte i Trollhättan präglats av mångkulturen. Nu har därför Liberalerna (L) lämnat in tolv motioner, vilka de tror kan ”lösa” problemen. I en av de tolv motionerna föreslår de exempelvis att det ska vara en helt neutral klädkod i kommunens lokaler och verksamheter. I förslaget vill de också att lokala politiker inte ska få ha något på sig som visar vilket parti de sympatiserar med.

— Vi vill förbjuda alla som jobbar i kommunen och även till exempel barn i skola att ha på sig slöja eller något plagg som har någon koppling till religion eller politik, säger Rita Paulsson Svensson (L).

En annan motion handlar om utökad kameraövervakning av kommunala byggnader och platser, och i en tredje vill de skicka elever från Kronogården till andra skolor.

Trollhättan styrs idag av de rödgröna, men Liberalerna fick ifjol 6,7 procent av rösterna och kom därmed in i kommunfullmäktige. Det har dock varit internt bråk i partiet vilket har resulterat i att de nu endast har en plats kvar. Socialdemokraterna ska enligt uppgift inte vara så imponerade av de nya förslagen.

Källa:
Liberalerna vill ha slöjförbud i Trollhättan


  • Publicerad:
    2017-09-28 00:05