25 december förra året avslöjade Varbergsposten att Migrationsverket höll på att öppna ett hemligt asylboende i Himle utanför Varberg. Profitören Pierre Heramb har tjänat 13 miljoner kronor på det hemliga avtal som slöts.

”Det är jäkligt konstigt. Jag tycker att vi som bor i närheten i varje fall borde få veta någonting om det här”, sade en av de boende till VP.

Men även kommunen säger sig ha varit ovetande om att ett asylboende skulle upprättas på Fun City camping. Inte ens kommunens integrationssekreterare, Ibrahim Baalbaki, ska vid den tidpunkten ha informerats om beslutet.

Pierre Heramb gör profit på förstörelsen av Sverige

Det hemliga avtalet slöts mellan Migrationsverket och Pierre Heramb, tidigare Pierre Herald Andréasson, ägare av Fun City. Beslutet togs även genom att strunta i lagen om offentlig upphandling. Vid det laget var 44 asylsökande på väg till Fun city och det sades då att campingen skulle fungera som ett transitboende för asylsökande under enbart 20 dagar. Men ett år senare är de asylsökande fortfarande kvar vid campingen och antalet har dessutom ökat till 360.

Pierre Heramb lär vara glad åt avtalet då Migrationsverket enligt Västnytt hittills har betalat ut närmare 13 miljoner kronor till Fun City. I en tidigare artikel i Hallands Nyheter framgår att Fun City-ägaren sagt nej till att fortsätta hyra ut till hemlösa där socialtjänsten står för hyran. Sannolikt har det varit mer inkomstbringande att hyra ut till Migrationsverket än till hemlösa, som Heramb beskriver som ”individer med de vanliga problemen”.


  • Publicerad:
    2012-11-29 23:53