Återigen är asylboendet på Lysingsbadets campingplats i Västervik på tapeten. För tredje gången på en månad rapporteras det om knivattacker. Tidigare har även en razzia gjorts mot stöldmisstänkta och illegala invandrare.

CampingstugaLysingsbadet01-460x308

Under onsdagskvällen kallades polis ännu en gång till Lysingsbadets asylboende. Brottsrubriceringen denna gång är mordförsök. En man i 40-årsåldern har blivit knivhuggen ett flertal gånger i bröstet under ett större bråk med flera asylanter inblandade och en 19-åring har anhållits misstänkt för dådet. 40-åringen är allvarligt skadad och ligger för närvarande på intensivvårdsavdelningen på Västerviks sjukhus.

Bråket har inga kopplingar till de andra händelserna. I själva verket har inga händelser samband med varandra, detta enligt Cecilia Brick, kommissarie vid kriminalpolisen i Västervik som vill betona att händelserna skett inom helt olika konstellationer.

Nordfront har tidigare rapporterat om asylboendet, den 16:e december greps en 25-åring misstänkt för dråpförsök efter en knivattack. Tidigare under månaden, den tredje december greps en 41-årig asylant för misshandel efter ett bråk med kniv inblandat.


  • Publicerad:
    2013-01-03 12:06