STOCKHOLM. Gammelmedia skrev vad som hände men ville inte skriva varför. Nordfront berättar nu sanningen om hur en 57 år gammal man av utländsk härkomst sköts för att hans före detta svärson uttryckt sig invandringskritiskt på nätet.

pistol

Nyligen sköts en 57-årig man i Hallonbergen av två yngre män. Gammelmedia rapporterade kortfattat om skjutningen, men när den skjutne mannen som är av iransk härkomst ville berätta om bakgrunden till skjutningen slutade media att intressera sig för fallet. Nordfront kan härmed berätta historien som ledde fram till skjutningen från början till slut.

Etnisk rensning i mångkulturell förort
Hallonbergen är en invandrartät stadsdel i Sundbybergs kommun. Redan 2011 hade hela 72,1 procent av invånarna i Sundbyberg invandrarbakgrund. Detta om man med invandrarbakgrund endast menar invandrare och personer som har två föräldrar som inte är födda i Sverige. Räknas även barn med en invandrarförälder samt tredje generationens invandrare blir siffran så klart ännu högre.

I samband med Husbykravallerna i maj i fjol skrev en svensk man bosatt i Hallonbergen på Twitter att de som bränner bilar och daghem inte har något i Sverige att göra och borde lagföras och utvisas.

Mannen blev snabbt mordhotad av personer som bland annat lät meddela att han och hans familj skulle bli våldtagna om de inte flyttade från Hallonbergen inom två veckor. Den svenske mannen, som idag är 28 år gammal, var vid den här tidpunkten gift med dottern till den 57-årige iraniern.

28-åringen mordhotas på Twitter.

28-åringen mordhotas på Twitter.

Hoten som riktades mot familjen skickades via Twitter och telefon och skulle till skillnad från många andra hot komma att leda till en serie våldsamma attacker mot mannen och hans dåvarande familj.

28-åringens fru pekas ut av en syrier som låg bakom flera av hoten mot familjen.

28-åringens fru pekas ut av en syrier som låg bakom flera av hoten mot familjen.

Den 8 juli 2013 inträffade den första attacken mot familjen. Fyra negrer och två araber hade då maskerat sig och angrep 28-åringen och 57-åringen utanför deras hem när de två männen kom hem efter att ha varit och handlat mat.

Angriparna var beväpnade men åtminstone en av dem blev huggen med sin egen kniv och en annan blev slagen med handtaget till sin egen kniv i pannan efter att han avväpnats och hamnat på marken. 57-åringen och 28-åringen klarade sig utan allvarligare skador, antagligen till stor del tack vare att 28-åringen är storvuxen och att 57-åringen hemma i Iran bland annat utbildades till och tjänstgjorde som kommandosoldat under två år. Hade offren varit andra människor hade händelsen kunnat få ett mer olyckligt slut.

Därefter har våldet fortsatt med bland annat ett flertal knivattacker mot 57-åringen och 28-åringen. 57-åringen uppger till Nordfront att familjen totalt har angripits ett 20-tal gånger men att han inte kunnat få ärendenummer till alla polisanmälningar som gjorts. Dock har mannen publicerat flera av de polisanmälningar och besked om nedlagda förundersökningar som han lyckats få ut från polisen på nätet (se här, här, här, här, här, här och här). Värt att notera här är också att polisen hanterat utredningarna slarvigt och till exempel skriver att 57-åringen fick en mugg med vätska kastad på sig när det i muggen fanns både en sten och okänd vätska.

Familjen har fått sätta upp plywoodskivor innanför sina fönster efter en attack. Klicka för större bild.

Familjen har tvingats sätta upp plywoodskivor innanför sina fönster efter en stenkastningsattack mot lägenheten. Klicka för större bild.

57-åringen uppger till Nordfront att attackerna mot hans familj inte är något unikt, utan att många av de få svenskar som vill bo kvar i Hallonbergen hotas och trakasseras till att flytta från stadsdelen. Våldtäkter och hot om våldtäkt används ofta för att förmå svenskar att lämna området. Nästan alla andra familjer som utsatts för liknande saker har till skillnad från den här familjen gett sig omedelbart och flyttat från området.

Polisen ska i en konversation med 57-åringen också ha erkänt att de inte skickar polisbilar till stadsdelen nattetid då det är för riskabelt, varför familjen ibland har varit tvungen att skydda sig på egen hand under nätterna genom att sova i skift.

En tid efter att attackerna börjat sökte 28-åringen sig till Motståndsrörelsen där han under en period var stödmedlem, något han inte nu längre är. På nätet har vissa skyllt familjens situation på 28-åringens politiska engagemang, men engagemanget uppstod alltså efter attackerna – inte omvänt, förklarar 57-åringen för Nordfront. Vidare säger 57-åringen, som har bakgrund som aktiv syndikalist, att han själv aldrig varit rasist men att vissa folkslags ociviliserade beteende skapar rasister.

Invandrargäng bakom attackerna
Det är ingen större hemlighet vilka som ligger bakom attackerna, bland annat eftersom en av personerna som skickade hot på Twitter (se en av bilderna ovan) inte lyckades dölja sitt riktiga namn. 57-åringen skriver följande i ett utskick som skickats till Nordfront men också flera andra medier:

De flesta är svarta afrikaner, halvsvarta nordafrikaner, och andra sorters araber, med olika nationaliteter och religioner. Det finns också en och annan svensk med, som endast i utseendet är svenskar.

De har bildat ett fånigt gäng som de kallar ”Hallonbergen Ultras”, som utåt ska se ut som en supportergrupp till Hallonbergens IF, som tack vare kommunstyrelsens ordförande Jonas  Nygren sponsras av bl.a. Sundbybergs kommun, genom skattepengar. Men i själva verket fungerar det exakt som vilket kriminellt gäng som helst.

Jonas Nygren är högsta hönset i kommunen. En värdelös ung sosse som inte gör annat än att plocka hyfsad lön och av rädsla träffar dessa avfall, för att visa sin ”vänlighet och kamratskap” med dessa odjur.

Enligt 57-åringen ägnar sig invandrargänget åt att terrorisera människor i allmänhet och svenskar i synnerhet. En sak som utmärker gänget är att de stjäl och kör runt vårdslöst med mopeder och motorcyklar, vilket man också kan se i en av polisanmälningarna som länkades ovan där det framkommer att en av brottslingarna som 57-åringen stoppade körde en stulen motorcykel.

Skjutningen
Attackerna mot familjen kulminerade den 30 september i år då 57-åringen besköts bara några hundra meter från sitt hem av två yngre män som färdades på en moped. Då polisen inte skyddar familjen har familjen som tidigare nämnts tagit saken i egna händer och 57-åringen var således beväpnad med en kniv och rusade mot angriparna när han insåg att han var på väg att bli skjuten. Totalt avfyrade angriparna tre skott mot 57-åringen. De första två skotten riktades mot överkroppen, men missade. Det tredje skottet träffade mannen i ljumsken.

Skottskadan beskrivs på följande sätt i ett journalblad:

Skiktröntgen visar att kulan gått in i ljumsken. Ett mindre fragment från lårbenet har lossnat och ett av kärlen i benet har blivit skadat (men ej gått av).

Skjutningen beskrivs som ett mordförsök och polisen söker de två män som angrep 57-åringen men verkar ännu inte ha några misstänkta.

Bland annat Avpixlat spekulerade i att skjutningen var en gängskjutning, vilket är en av anledningarna till att 57-åringen nu vill berätta vad som verkligen låg bakom skjutningen.

Media inte intresserade
Flera etablerade medier skrev om själva skjutningen, men när 57-åringen kontaktade media för att berätta bakgrunden till händelsen var intresset svalt – som det brukar vara med historier som visar mångkulturens mindre fördelaktiga sidor. Vissa journalister uttryckte till och med intresse för historien men fick sedan inte gå vidare på grund av direktiv från sina chefer.

Här är en bild på några av de medier och journalister som tipsades om nyheten. Klicka för större bild.

Här är en bild på några av de medier och journalister som tipsades om nyheten. Klicka för större bild.

Mannen försökte också nå ut via Mynewsdesk men fick ett pressmeddelande där censurerat, trots att fackföreningen han är ansluten till som publicerade meddelandet där har ett avtal med Mynewsdesk just för att kunna få publicera nyheter där som tystas ner av andra medier.

57-åringen var redan innan skjutningen även i kontakt med Karl Mogren, redaktör på TV4 Stockholm, som tackade nej till att uppmärksamma historien. ”Riktigt så illa är det ju inte nu”, sa Mogren som svar på frågan om media först skulle börja intressera sig för fallet när någon dött – än har ingen dött men nu har i alla fall ett mordförsök ägt rum. Konversationen spelades in och kan höras här nedan:

Nordfront kommer inom kort återkomma med en uppföljningsartikel som tar upp familjens situation idag och hur kommunen varit oförmögen att hjälpa den utsatta familjen.

Har du erfarenheter av mångkulturen som du vill berätta om? Skicka då in din historia till redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-10-16 16:45