HALMSTAD. En medelålders man i Halmstad fick för sig att han skulle halshugga sin katt. När han la upp katten på en skärbräda missade han med yxan och råkade istället hugga av sig nästan hela tummen. Mannen har nu dömts för djurplågeri till villkorlig dom och 5000 kronor i böter.

I polisförhör ska en man ha berättat att han skulle halshugga en av sina katter men när han la upp katten på skärbrädan och skulle hugga med köttyxan missade han först katten och råkade hugga av sig nästan hela sin tumme. Mannen ska ha sagt att följande var orsaken till att han skulle ta livet av sin katt:

— När jag kom upp på morgonen luktade det kattskit i hela lägenheten. Då brast det i huvudet på mig.

Mannen kände troligtvis inte av smärtan i all upphetsning och fortsatte att hugga mot katten. När en veterinär undersökt katten konstaterades det att katten hade skador på skuldror, hals och huvud efter yxhugg. En skada på skuldran gick ända in till benet. Katten avlivades senare på djursjukhuset.

Mannen har förnekat brott och hävdar att han bara skulle hugga huvudet av katten och att det inte var meningen att den skulle plågas. Han har nu dömts till villkorlig dom och 5000 kronor för djurplågeri.

Källa:
Man dömd: Försökte hugga huvudet av katt


  • Publicerad:
    2013-12-10 23:15