MUSIK. Efter att hennes forna skivbolag utan hennes sanktionering handlat med hennes masters och liveframträdanden kritiserar Taylor Swift affärernas finansiär, familjen Soros. Hon anklagas nu därför för ”antisemitism” samt för att smutskasta en filantrop.

Den judiska tidningen JTA ägnar de senaste turerna i popartisten, låtskrivaren och skådespelerskan Taylor Swifts tvist med sitt forna skivbolag Big Machine Records en artikel.

Inledningsvis beklagar artikelförfattaren Emily Burack:

”Familjen [Soros] har länge varit fokus för antisemitiska konspirationsteorier om judisk dominans av global bankverksamhet. George Soros, en ungersk miljardär och liberal filantrop är typiskt måltavlan. Men hans son Alex Soros, vice ordförande för sin fars Open Society Foundations, en internationell grupp som verkar för liberala ideal, har även han börjat figurera i dessa teorier.”

Swift spelade in sina sex första album för skivbolaget Big Machine, men hon lämnade bolaget innan hon släppte sitt sjunde, kallat ”Lover”. I juni sålde skivbolaget originalinspelningarna av hennes sånger, hennes masters till talangscouten Scooter Braun. Swift anser att hon borde givits chansen att köpa sina egna masters och har i intervjuer argumenterat för saken.

— Efter att jag förnekats chansen att köpa in min egen musik, såldes min hela katalog till Scooter Brauns Ithaca Holdings i en deal som jag fått veta finansierades av familjen Soros, 22 Capital och Carlylgruppen, sa hon i december.

Swift uttryckte sig i torsdags kväll i än starkare ordalag på Instagram efter att hon upptäckt att Big Machine utan att ha tillfrågat henne planerar att ge ut ett album med hennes liveframträdanden. I uttalandet framför hon stark kritik mot de ansvariga för utgivningen, till vilka Soros hör.

Hon skriver att beslutet att släppa det nya albumet bara är ”ett nytt exempel på skamlös girighet i coronatider” samt ”så smaklöst, men väldigt genomskinligt”.

Om detta kommenterar JTA: ”För många som sett Swifts postning, är det uppenbart att hon använder ett språk som av många har nyttjats för att signalera antisemitiska sentiment.”

Man fortsätter:

”Swifts betydande skara av fans som omfattar ideal om vit överhöghet, verkar ha uppfattat budskapet. Alma har sammanfattat några av reaktionerna som tydliggör att en del associerar hennes postning med vitt spridda konspirationsteorier om Soros.”

Bend the Arc, en judisk ”progressiv”” politisk advokatgrupp, som Alex Soros är intimt involverad med, tweetade till Swift på fredagseftermiddagen:

”Du har all rätt att bli upprörd över att andra profiterar på din musik. Men VÄNLIGEN, sprid inte antisemitiska konspirationsteorier om familjen Soros”. ’Skamlös girighet’ är en hundvisselpipa använd mot judar. Dina judiska fans förtjänar något bättre.”

Källa:
Taylor Swift calls out Soros family for ‘shameless greed’ in Instagram beef with record company


  • Publicerad:
    2020-04-25 20:15