GANGSTERKULTUREN. Under gårdagen stack Samnytt ut hakan och avslöjade identiteten på gangsterrapparen 1.Cuz.

1.Cuz är känd för att alltid framträda i rånarluva och är en av de mest spelade artisterna inom sin genre i Sverige.

Tidigare har det bara varit känt att han är någon form av afrikan som påstår sig ha suttit i fängelse i två år för ett grovt brott, vilket inte hindrat Greta Thunberg och kampanjen #KavlaUpp från att samarbeta med artisten.

Mannen bakom masken. Foto: Polisen / Samnytt

Det Samnytt avslöjade igår är att 1.Cuz är en 24-årig somalier vid namn Abas Abdikarim Bakar. Vad gäller rapparens kriminalitet bekräftar Samnytt att han är dömd för synnerligen grovt vapenbrott efter att ha transporterat fem automatvapen inklusive magasin och ammunition, vilket resulterade i att han dömdes till fängelse i ett år och åtta månader. Dessutom är musikern dömd för narkotikabrott två gånger och kopplas av polisen till ett kriminellt gäng.

Till dessa brott kan Nordfront tillägga att Abas också har ett strafföreläggande för narkotikabrott från 2018 då han erkände att han tagit cannabis, kokain och tramadol. När han avtjänade sitt fängelsestraff varnades Abas av Kriminalvården efter att han och tre andra fångar konfronterade en annan intagen. Förklaringen till konflikten var att Abas och de andra störde sig på att en person tog socker ur paketet med händerna istället för att använda sked som en civiliserad människa.

Ett av vapnen 1.Cuz transporterade. Foto: Polisen / Samnytt.


  • Publicerad:
    2021-07-13 08:45