CENSUR. En skribent på Samnytt har blivit censurerad när han skrev att integration kan vara omöjligt då många invandrare har för låg intelligens för att kunna integreras i ett modernt och demokratiskt samhälle. Uppdaterad

En artikel har försvunnit ur Samnytts artikelflöde idag.

Alternativmedia brukar utmåla sig som ett frispråkigt alternativ till de politiskt korrekta gammelmedierna. Idag verkar Samnytt ha sysslat med politisk korrekthet då de raderade en intressant artikel som publicerades tidigt på morgonen.

Den publicerade artikeln var debattartikeln ”It’s the intelligence, stupid” som Nordfront skrev om tidigare idag. I artikeln försvarade skribenten Håkan Johansson begreppet ”folkutbyte” samt ifrågasatte hur mycket mer ”mångfald” Sverige behöver och om det är rimligt att göra svenskar till en minoritet i Sverige. Huvudtemat för artikeln var dock invandring, intelligens, utbildning och arbetslöshet och Johansson menade att många invandrare kan sakna den intellektuella förmågan att utbilda sig och bidra till Sverige ekonomiskt.

Artikeln undvek att nämna ordet ”ras” och lyfte de kontroversiella frågorna på ett försiktigt sätt där politiskt korrekta förklaringar till IQ-skillnader mellan olika folkgrupper presenterades först innan Johansson konstaterade att evolutionen kan ha format människor på olika sätt i olika delar av världen samt att intelligens går i arv. Johansson avslutade också med att gå längre än de politiskt korrekta vad gäller att hitta på utopiska lösningar på integrationsproblemen, då han menade att ny teknik någon gång i framtiden skulle kunna göra så att alla föräldrar kan välja att få smarta barn genom genmanipulation av foster.

Samnytt bekräftar – ”artikeln passar inte hos oss”
I en kommentar bekräftar Samnytt-medarbetaren Egor Putilov att artikeln raderats och skriver att skribenten är hänvisad till Nordfront.

Klicka här för att läsa en kopia av den raderade artikeln.


  • Publicerad:
    2021-05-30 13:30