KUNGÄLV. Toleransprojektet, som arbetar med riktade insatser mot invandringskritiska och ”intoleranta” svenskar, skickar nu ut svenska tonåringar att tigga. Dessa ska lära andra svenskar om deras självbild.

I år är det 23 Kungälvsungdomar mellan 14 och 16 år som deltar i indoktrineringsprogrammet Toleransprojektet. Som avslutning skickas dessa svenska ungdomar nu ut för att prova på hur det är att vara tiggare. Men när Göteborgs-Posten gör sitt reportage är det få som reagerar på aktionen.

– Det känns ganska konstigt. Det är inte direkt nån som tittar på mig, alla bara går förbi, säger 15-årige Hampus Tveit som provat på att tigga utanför Konsum, till GP.

Toleransprojektet har dock kommit på hur svenskar ska fås att reagera. Förbipasserande svenskar ska genom sublima budskap känna att de är hatiska och intoleranta om de inte tar ställning för tiggeri och mångkultur i allmänhet. GP skriver:

När GP träffar Christer Mattsson och hans elever är det bara minuter kvar till det att de ska placera ut sig själva på de platser där det normalt sitter tiggare. Gruppen har skaffat muggar, förberett broschyrer och satt upp en spegel i storformat, där de förbipasserande får se sig själva träda fram mellan ord som ”tolerans”, ”hat”, ”avstängd” och ”ansvar”.

Genom Toleransprojektet arrangeras bland annat resor till ”förintelseläger” där de intoleranta eleverna får lära sig vad intolerans leder till samt att de bär på skuld inför andra människors lidanden. Toleransprojektet leds av Christer Mattsson, verksam inom bland annat Expo och Forum för Levande historia, som gjort karriär på att utnyttja det tragiska och opolitiska mordet på John Hron.

Källa:
Ungdomar tog tiggarnas plats


  • Publicerad:
    2015-05-22 10:30