MEDIA. På grund av ett misstag skickade SVT en länk som ledde till bögporr till barn.

SVT:s konsumentprogram ”Rea” råkade skicka SMS med länkar till grov bögpornografi till ett 60-tal unga. ”Rea”-redaktionen hade råkat skicka fel länk till barnen som fungerar som ”mobilreportrar” åt SVT.

— Vår dotter hade ingen egen telefon när hon registrerade sig som mobilreporter, så meddelandet kom till min telefon. Jag är glad att hon slapp se det, men jag kan tänka mig att flera ändå sett det utan att ha bett om det, säger en som är förälder till en 12-årig mobilreporter.

SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala menar att det inte var någon SVT-anställd som hade tittat på bögporr och råkat skicka fel länk, utan att det var en bokstav som försvann i en förkortad länk vilket gjorde att länken ledde helt fel.

— Det beror helt enkelt på den mänskliga faktorn. När länken, som är en förkortad adress, skulle kopieras in missades ett avslutande ”f” och då hamnar man på ett nedsläckt Tumblr-konto med olämpligt innehåll. Det gick lite för fort, säger hon.

För att släta över incidenten ringde SVT runt till de drabbade barnens föräldrar samt mejlade dessa och tackade dem för att de var toleranta och hade överseende med att SVT skickat bögporr till deras barn. DN, som avslöjade incidenten, har i sin tur intervjuat en tolerant förälder som inte ens fördömer SVT för det inträffade.

Källa:
SVT-program skickade porr till barn


  • Publicerad:
    2015-05-29 21:00