USA. Traditionalist Workers Partys ledare sitter i fängelse misstänkt för att ha misshandlat en kamrat och sin fru efter att en otrohetsaffär avslöjades.

Bild som summerar historien.

Den senaste tiden har det inom den amerikanska alt-right-rörelsen förekommit en hätsk konflikt om framtoning, eller ”optik” (”optics” på engelska). Stora delar av rörelsen vände sig bland annat mot nationalsocialistiska Traditionalist Workers Party (TWP) och kritiserade dem för att ha en dålig framtoning med svarta uniformer och kontraproduktiva konfrontationer med vänsterextremister.

Konflikten ser nu ut att vara på väg att dö ut efter att TWP:s ledare, Matthew Heimbach, ser ut att ha dödat sin egen politiska karriär, sitt parti och sin familj. Heimbach ska enligt uppgifter de senaste månaderna ha inlett en otrohetsaffär med frun till en av sina närmsta kamrater, Matt Parrot som också hade en ledande position inom TWP.

Detta i sig är givetvis en stor skandal, men historien är värre än vad den initialt ser ut då Heimbach själv var gift och hade barn med en annan kvinna som Parrot var styvfader åt. Heimbach fru var nämligen dotter till Parrots förra fru som är död.

Otrohetsaffären ska ha uppdagats och Heimbach ska ha lovat att avbryta den. Vissa misstrodde dock honom och det gillrades en fälla som slutade med att Heimbach fru och Parrot spejade på Heimbach när han skulle ha sex med Parrots fru.

Fällan slutade med en konfrontation där Heimbach ströp Parrot medvetslös två gånger och jagade efter sin fru, varpå Parrot flydde gården de bodde på och ringde polisen. När polisen anlände till platsen valde de att gripa Heimbach som nu är misstänkt för misshandel av Parrot och sin fru, där den sista misshandeln dessutom ska ha skett framför parets barn.

På sociala medier har Parrot gått ut med att han raderat TWP:s medlemsregister och att rörelsen är död. Han sa också till journalister från SPLC att de vunnit och att han nu lägger ner sitt politiska engagemang.

Systemet går dock in för att fullständigt krossa Parrot och menar nu att det kan ha varit ett brott att radera TWP:s medlemsregister eftersom systemlakejer efter Charlottesville försöker få fram identiteten på nationalister i USA, trots att de inte begick några brott i Charlottesville. Systemlakejerna har till och med gått så långt att de kräver att Twitter ska lämna ut identitetsuppgifter på anonyma personer som Twittrat om Charlottesville. De uttalade syftet med att få fram alla personuppgifter är att kunna utreda om nationalisterna planerade att skapa en våldsam situation i Charlottesville, men det är en lögn och det verkliga syftet är att få fram så många namn som möjligt för att kunna hänga ut nationalister och försöka få dem avskedade från sina jobb.

Uppgifterna i den här historien grundar sig på en polisrapport och Matt Parrots uttalanden efter händelsen. Heimbach har inte kunnat uttala sig ännu då han är frihetsberövad, men det framstår som väldigt osannolikt att allt som nu påstås om honom skulle vara påhittat.


  • Publicerad:
    2018-03-16 12:40