POLITIK. Nordfront återpublicerar här en tankeväckande artikel från Klarvaken som belyser det faktum att USA på riktigt är skyldigt till det som Tredje riket felaktigt anklagats för.

usa-flagga

En vanlig uppfattning om Adolf Hitler är att han ville ta över världen. Det påstår även historiker. Mer intressant är dock: vem har tagit över världen?

”Historiker har fortfarande delade meningar om dess [nationalsocialismens] slutliga mål. Vissa tror att den var begränsad till nazitysk dominans i Europa, medan andra hävdar att det var en språngbräda för eventuell världserövring och inrättandet av en världsregering under tysk kontroll”, kan man läsa i en källa.

Problemet är ju bara att Hitlers motståndare var USA – som på många sätt har tagit över världen. Såväl politiskt, kulturellt och militärt. Efter andra världskriget ledde USA formandet av det nya Europa. Amerikansk kultur är än idag dominerande i väst. Sammanlagt har USA cirka 1000 militärbaser över hela världen. Snacka om att ta över världen.

Dessutom anklagades Hitler för att ha sett tyskarna och Tyskland som exceptionella, bättre än andra.

Men det gör ju USA också.

Hillary Clinton har publicerat en artikel i Time Magazine där hon försöker cementera åsikten att USA är ”exceptionellt” i jämförelse med andra länder.

”Amerika är oumbärligt – och exceptionellt – på grund av våra värderingar”, skriver hon.

Så Hitler påstod att Tysklands folk och dess kulturella, rasliga och vetenskapliga framsteg var överlägsna andra. Clinton menar att USA är överlägsna på grund av dess så kallade liberala demokratiska värderingar. Det ger USA rätt att dominera världen, anser tydligen Clinton.

”Låt oss hålla Amerika exceptionellt”, påpekar hon.

Är det inte farligt att tro sig vara bättre än alla andra? Är det inte precis det som Hitler anklagades för?

”Världen ser till oss när det gäller att stå upp för mänskliga rättigheter, hbt-personers rättigheter, religiösa och etniska minoriteter, kvinnor, personer med funktionshinder och människor överallt som längtar efter fred. Vi utmanar oss själva och andra nationer att göra bättre”, fortsätter Clinton.

Verkligen? Tror ni alla de miljoner människor som dödades i Vietnam håller med? Tror ni de en miljon människor som dött på grund av USA:s invasion av Irak 2003 håller med? Tror ni Libyens folk, som fick sitt rika land förstört och ockuperat av terrorgrupper som IS efter USA:s ”humanitära intervention” 2011, håller med? Tror ni alla förtryckta kvinnor i Saudiarabien (USA:s nära bundsförvant), som inte ens tillåts köra bil, håller med? Tror ni de hundratusentals människor som dött i Syrien på grund av USA:s starka stöd till terroristerna i landet håller med? Listan kan göras mycket längre…

USA:s ”interventioner” får Hitlers prat om ”lebensraum” att blekna. Dessutom står USA i fronten när det gäller att försvara judarnas genom massiv terror och etnisk rensning erövrade ”lebensraum” i Palestina.

USA:s interventionistiska historia bevisar vilken farlig människa Hillary Clinton är. Det hon skriver är inte sant. Antingen ljuger hon, eller så lider hon av vanföreställningar. USA:s ”värderingar” har i praktiken skövlat samhällen och människoliv över stora delar av världen. USA har gjort det man anklagade Hitler för – tagit över världen på värsta tänkbara sätt. Och det fortsätter. Hillary Clinton är tydlig med att hon tänker eskalera det så kallade inbördeskriget i Syrien om hon blir president. Det kan – på allvar – leda till ett nytt världskrig.

Varför jämför jag med Hitler? För att Västvärldens makthavare själva gör det när de ska påvisa ondska. Hillary Clinton har t.ex. jämfört Putin med Hitler. Därför blir det intressant på riktig när det så enkelt går att bevisa att det egentligen är makthavare som Hillary Clinton som kan jämföras med de anklagelser som riktades mot Adolf Hitler. USA:s ”ondska” är noga dokumenterad.

Så ja, USA är exceptionella – på att döda och förstöra.

Artikeln är ursprungligen publicerad på Klarvaken.

/Richard Langéen


  • Publicerad:
    2016-10-15 10:00