VECKANS FRÅGA. ”Je suis Charlie”, kampanjen i massmedia och på sociala medier, har inte fått nationella i Sverige att ställa sig bakom några påstådda yttrandefrihetsvärderingar i väst.

veckans_fraga_charlieVänsterextremisterna bakom den franska satirtidningen Charlie Hebdo ville själva inskränka det fria ordet genom en kampanj som krävde att Front National skulle förbjudas. Därför frågade Nordfront om läsarna ställer upp på den mediehyllade kampanjen ”Jag är Charlie”.

8 av 10 läsare på Nordfront är inte Charlie visar vår undersökning. De flesta anser att allt prat om yttrandefrihet är hyckleri och har röstat på svarsalternativet ”Nej, men jag skulle skriva under kampanjen ’Jag är Dan Park’”.

Dan Park är den satirkonstnär som på grund av sin konst har angripits, inte av muslimer utan av det svenska systemet. Dan Park har hånats i massmedia, fått sin konst förstörd enligt ett domstolsbeslut och dömts till fängelse enligt landets censurlagar (”hets mot folkgrupp”).

Efter detta svarsalternativ röstade 26 procent på ”Nej, jag är inte Charlie men jag är ändå för allas yttrandefrihet” och 13 procent på ”Nej, jag är inte kommunist”. Få tyckte det var ”ett taktiskt genidrag” att ställa sig bakom”Jag är Charlie”-kampanjen som vissa nationalister har gjort.

I kommentarsfältet har flera kommentatorer undrat varför massmedia inte publicerar de satirteckningar som finns om sionister i ”yttrandefrihetens namn”. Man påpekat även att Dan Park bara är en droppe i havet eftersom det påstått ”fria väst” hela tiden fängslar oliktänkande vare sig det handlar om satirkonstnärer, politiskt aktiva eller historiker som dragit ”fel” slutsatser.

Några namn som räknas upp från just Frankrike är: Jean-Marie Le Pen, Maurice Sinét, Robert Faurisson, Dieudonne, Vincent Reynouard och Alain Sora. Från Tyskland nämns namn som Ernst Zündel, i Australien Fredrick Töben, i England historikern David Irving som dömdes till fem års fängelse för att ha ifrågasatt delar av historieskrivningen kring andra världskriget samt i Grekland Gyllene grynings partiledare Nikolaos Michaloliakos som suttit fängslad i över ett år utan bevis.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-01-19 14:00