UNDERSÖKNING 7 av 10 ogillar artisten Fröken Snusk eller vet inte vem det är.

Hela 39,53 procent av Nordfronts läsare säger sig inte veta vem artisten Fröken Snusk är. Om detta stämmer lär det inte vara särskilt många av läsarna som följer Melodifestivalen heller – vilket är ett stort sundhetstecken.

29,33 procent avfärdar henne med anledning av att hon är entartete vilket innebär att 68,86 procent av Nordfronts läsare inte är några fan av den omskrivna artisten.

Av de 31,14 procent som uppskattar henne gör huvuddelen det på grund av hon retar gallfeber på kultureliten. Fröken Snusk beskrivs ofta, på gott och ont, som en symbol för svensk arbetarklass vilket inte är lika spännande för mediakåren som gangsterrappare som begår gruppvåldtäkter. 7,4 procent av läsarna har svarat att de uppskattar Fröken Snusk som artist.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Så här såg Veckans fråga ut:

Fröken Snusk är en artist som spelar epadunk med provokativa och sexuellt explicita texter – lite som en kvinnlig Eddie Meduza. Likt vissa gangsterrappare har hon också gjort en grej av att dölja sin identitet och bara framträda offentligt med maskering.

Förra veckan hamnade hon åter i medias rampljus då hon deltog i Melodifestivalen. Inför detta har hon bland annat granskats av Aftonbladet, utsatts för bojkottsdrev eftersom hon gör reklam för snus och blivit anklagad för att fuska med sin lyssnarstatistik på Spotify. Sett till medierapporteringen verkar hon vara mer kontroversiell än gangsterrappare som begår gruppvåldtäkter.

Vad tycker du om Fröken Snusk?

  • Vem? (39,53%, 593 röster)
  • Entartete (29,33%, 440 röster)
  • Roligt att hon retar gallfeber på ”kultureliten” (23,73%, 356 röster)
  • Jag är ett stort fan (7,4%, 111 röster)
  • Totalt 1500 röster.

Frågan avslutades 2024-02-18. Det går inte längre att rösta.

Fröken Snusks bidrag i Melodifestivalen: