VECKANS FRÅGA. Att döma av Nordfronts läsare har både Sverigedemokraterna och Motståndsrörelsen ett starkt stöd av nationalister.veckans-fråga-nyval

Med anledning av att Sverigedemokraterna nu har möjlighet att fälla regeringen och tvinga fram nyval frågade Nordfront om läsarna vill se ett nyval. 36 procent av Nordfronts läsare vill ha nyval för att det skulle gynna Sverigedemokraterna. Men nästan lika många, 34 procent, vill ha nyval för att nu få en möjlighet att rösta på Motståndsrörelsens parti som är under bildande. På tredje plats kom Svenskarnas parti med 14 procent.

Resultatet antyder att Motståndsrörelsens parti skulle bli den dominerande parlamentariska kraften efter Sverigedemokraterna vid ett val. Resultatet kan även sägas visa att Nordfronts läsarkrets är bred och inte enbart består av ”renläriga” utan också många SD-sympatisörer och vanliga nationalister.

I kommentarsfältet fördes diskussioner huruvida det är bortkastat eller ej att rösta på Sverigedemokraterna. En del menade att SD är etablerat och att man därför borde rösta på det partiet. Sverigedemokraten Rikard menade däremot att det faktum att SD är etablerat är just en anledning till att rösta på Motståndsrörelsens nya parti:

Själv tänker jag röst på Motståndsrörelsen eftersom SD garanterat kommer få ökat stöd och jag vill se en än mer radikal nationalism representerat i riksdagen.
Ett massivt stöd för SD kommer ge oss yttrandefriheten tillbaks och när sanningen inte längre är förbjuden och svensken vaknat, då måste den radikala nationalismen stå redo att samla upp den renande vreden som ska driva fienden på flykt och rädda vårat land och folk från undergång.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-11-17 11:00