DEBATTER. Ikväll har Andrew Anglin med stor framgång debatterat mot Youtube-profilen Sargon of Akkad.

Den senaste tiden har yttrandefrihetsvänliga ”alt-light”-profiler som Andy Warski och Baked Alaska arrangerat flera intressanta debatter där rasrealister, vita nationalister och personer inom alt-right debatterat mot mer libertarianska aktörer.

Ikväll debatterade Andrew Anglin, som driver Daily Stormer, mot Youtube-profilen Sargon of Akkad som kallar sig ”liberalist” och är kritisk till vissa former av kulturmarxism. Sargon är dock emot att västerländska stater inför en politik för att rädda den vita rasen och har tidigare debatterat med Richard Spencer, vilket blev en viral debatt och den populäraste filmen på Youtube under sändningen.

Under kvällens debatt gjorde Sargon bort sig då han svamlade om att han inte ville debattera med Anglin utan ville ha en ”diskussion”. Sargons agenda med att tala med Anglin verkade vara att få Anglin att erkänna att han tänker använda våld för att uppnå sina politiska mål. Anglin menade dock att han ska använda ”politisk kraft” för att få staten att ändra sin politik och lagligt avveckla mångkulturen, och att det inte är samma sak som att använda våld.

Vidare uttryckte Sargon, som är britt, ett allmänt förakt för tyskar och tyskt tänkande genom historien. Anglin skämtade och sa att Sargon verkade mena att tyskarna är den vita rasens negrer, varpå Sargon på skämt svarade att tyskarna är hemskare än så.

Mitt in i sändningen lyckades Sargon till och med provocera programledaren, Baked Alaska, och hamnade i ett tjafs med honom under livesändningen.

Sändningen pågår fortfarande och går att se här ovan.


  • Publicerad:
    2018-02-10 23:10